29 / 04 / 2024

Çorum'da bir vatandaş arazisinden geçen yolu 'Dur, özel mülkiyet' afişi ile ulaşıma kapattı!

Çorum'da bir vatandaş arazisinden geçen yolu 'Dur, özel mülkiyet' afişi ile ulaşıma kapattı!

Çorum'un Osmancık ilçesinde yaşayan bir vatandaş, arazisinden geçen yolu ''Dur, özel mülkiyet' afişi asarak tel örgüyle ulaşıma kapattı.



Çorum Osmancık ilçesinde arasizi olan Uğur Asiltürk, arazisinden geçen yolu 'Dur, özel mülkiyet' afişi ile tel örgü çekerek yolu ulaşıma kapattı.  

ARAZİSİNDEN GEÇEN YOLU ULAŞIMA KAPATTI!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; arazi sahiplerinden Uğur Asiltürk gazetecilere verdiği röportajda, Çorum İdare Mahkemesine açtıkları davayı kazandıklarını ve Osmancık Belediyesiyle uzlaşamadıkları için yolu trafiğe kapatmaya karar verdiklerini açıkladı.

Çorum da bir vatandaş arazisinden geçen yolu Dur, özel mülkiyet afişi ile ulaşıma kapattı!

YOL 1997 YILINDA BELEDİYE TARAFINDAN AÇILDI!

Yolun 1997 yılında Osmancık Belediyesi tarafından açıldığını söyleyen Asiltürk "Mülkiyeti şahsımıza ait arsadan, 1995'te belediye meclisi ve 1997'de encümen kararıyla köprüye yol açmak için 2 bin 488 metrekare alan alındı.

O tarihte bize bu arazide imar izni verilmesi şartıyla bu alanın tapusunu belediyeye devrettik. Belediye de yolu açtı. Ancak inşaat yapmaya kalktığımızda Kızılırmak taşkın sahası içerisinde olduğu gerekçesiyle imar izni verilmedi.

Oysa aynı alanda imar izni verilmiş başka emsal binalar da bulunuyor. Bu nedenle biz de o yıllarda yapılan uygulamayı mahkemeye taşıdık. Çorum İdare Mahkemesi belediyenin yaptığı işlemin iptaline karar verdi." dedi.

Asiltürk, mahkeme kararına istinaden Sahilyolu Caddesinin bir bölümünü kendi imkanlarıyla tel örgü çekerek trafiğe kapattıklarını açıkladı. Öte yandan Osmancık Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada ise araziyle ilgili kamulaştırma işlemlerine devam edildiği belirtildi.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, "İlçemiz sınırları içerisinde bulunan Gemici Mahallesi 384 ada 8-9-10-13 parsellerde 1997 yılında 2981 Sayılı Kanunun 10/C Maddesi uyarınca yapılan imar uygulamasının, Çorum İdare Mahkemesinin 25.02.2021 tarih ve 2021/144 sayılı kararına göre iptal edildiği anlaşıldığından, Belediyemiz Encümeninin 10.08.2023 tarih ve 96 sayılı kararı ile bahse konu alanın kamulaştırılması ilgili işlemlere devam edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

BELEDİYE EKİPLERİ YOLU AÇTI!

Yolu kapatan arsa sahibinin hamlesi üzerine ilerleyen saatlerde belediye ekipleri yolu tekrar trafiğe açtı. Arazi sahipleri ile belediye arasında görüşmeler daha devam ediyor. 

Gaziantep Büyükşehir'den konut imarlı 2 arsa! 

Kahramanmaraş'ta konut imarlı arsa satılıyor! İhalesi 6 Aralık'ta!

Geri Dön