26 / 11 / 2024

Gebze-İzmir Otoyolu'nun yüzde 64'ü tamamlandı!

Gebze-İzmir Otoyolu'nun yüzde 64'ü tamamlandı!

İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 9 saatten 3,5 saate indirecek olan 433 kilometre uzunluğundaki Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun yüzde 64'ü tamamlandı.





İstanbul ile  İzmir  arası ulaşımı 9 saatten 3,5 saate indirecek olan 433 kilometre uzunluğundaki Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun yüzde 64'ü tamamlandı.


AA muhabirinin aldığı bilgilere göre, İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil 384 kilometresi otoyol, 49 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometre uzunluğundaki projede önemi mesafe kat edildi.


Yapım çalışmalarının devam ettiği Gebze-Gemlik kesiminde yüzde 98, Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde yüzde 90, Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesiminde yüzde 88 olmak üzere projenin tamamında yüzde 64'lük fiziksel gerçekleşme sağlandı.


 Altınova - Gemlik arasındaki 40 kilometrelik kesim ise 21 Nisan 2016'da tamamlanarak trafiğe açıldı.


Bu yılın sonunda Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesimi ile Gebze-Bursa arasındaki otoyol kesiminin yapım faaliyetlerinin tamamlanarak ulaşıma açılması hedefleniyor. 


- Osmangazi Köprüsü'nde izolasyon ve asfaltlama çalışmaları


Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü, 30 Mart 2013'te Yalova Altınova Hersek şantiyesinde düzenlenen törenle temeli atılarak, yaklaşık 39 ayda tamamlandı. 


Körfezin iki yakasını birleştiren 113 tabliyenin ilkinin 7 Ocak 2016'da monte edildiği köprüde son tabliye ise 21 Nisan 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle konuldu.


252 metre kule yüksekliğine, 35,93 metre tabliye genişliğine, bin 550 metre orta açıklığına ve 2 bin 682 metre uzunluğa sahip  dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan Osmangazi Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle 30 Haziran'da açılması planlanıyor.


Köprüde şu anda izolasyon ve asfaltlama çalışmaları sürdürülüyor.


- Tüneller ve viyadükler


Orhangazi Tüneli elektromekanik işleri ve kaplama çalışmaları tamamlanmış 21 Nisan'da işletmeye açıldı.


Sağ ve sol tüpte kazı-destekleme, nihai beton kaplama çalışmaları bitirilen Selçukgazi  ve Belkahve tünellerinde, üst yapı işleri devam ederken, elektrik, elektronik ve elektromekanik işlerine başlandı.


Proje kapsamında Gebze-Bursa kesiminde 12, Bursa-Balıkesir-Kırkağaç-Manisa kesiminde 6, Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesiminde de 2 olmak üzere toplam 20 viyadükten, Gebze-Bursa arasındaki 7 viyadük tamamlandı.


Diğer 13 viyadükte ise çalışmalar devam ediyor.



AA


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Karayolları Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin ilanı, Resmi gazete'de  yayımlandı. Buna göre, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile ihale edilen  Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi Köprüsü/Osmangazi Köprüsü ve  bağlantı yolları dahil) kapsamında yapımı tamamlanan Gebze-Orhangazi kesimi,  Gebze Kavşağı ve Altınova Kavşağı, 1 Temmuz gece yarısı trafiğe açılacak.


Köprülü kavşaklar, ücret toplama istasyonları gibi belirli yerler ve  şartlar dışında otoyola giriş ve çıkış yasak olacak.


Erişme kontrollü karayolu olarak trafiğe açılan bu kesime, yayaların,  hayvanların, motorsuz araçların, lastik tekerlekli traktörlerin, iş makinelerinin  ve bisikletlilerin girişine izin verilmeyecek. Bu kesimde mecburi asgari hız  saatte 40, azami hız ise saatte 120 kilometre olacak.


Osmangazi Köprüsü üzerinde ve kavşaklarda duraklamak, park etmek, geri  dönüş yapmak ve geri gitmek yasak olacak.  Zorunlu hallerde en sağdaki emniyet  şeridinde (bankette) durulabilecek.


Tehlikeli ve kimyasal madde taşıyan araçların geçişine izin  verilmeyecek. Otoyola cephesi bulunan müesseselerin kendi faaliyetlerini  sürdürdükleri binalarına tanıtma levhaları koymak istemeleri halinde Karayolları  Genel Müdürlüğünden izin almaları gerekecek.


SEYAHAT SÜRESİ DÜŞECEK


Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan  Osmangazi Köprüsü, 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan  Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle hizmete açılacak. Böylece Gebze'den  başlayarak Osmangazi Köprüsü kullanılarak Orhangazi'ye kadar gidilebilecek.  İstanbul'dan Orhangazi'ye yaklaşık 3-3,5 saat süren seyahat süresi, yaklaşık 45  dakikaya düşmüş olacak.


Milliyet



Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 9 saatten 3,5 saate indirecek olan 433 kilometre uzunluğundaki Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun yüzde 64'ü tamamlandı. İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil 384 kilometresi otoyol, 49 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometre uzunluğundaki projede önemi mesafe kat edildi. Yapım çalışmalarının devam ettiği Gebze-Gemlik kesiminde yüzde 98, Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde yüzde 90, Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesiminde yüzde 88 olmak üzere projenin tamamında yüzde 64'lük fiziksel gerçekleşme sağlandı.


Altınova - Gemlik arasındaki 40 kilometrelik kesim ise 21 Nisan 2016'da tamamlanarak trafiğe açıldı.Bu yılın sonunda Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesimi ile Gebze-Bursa arasındaki otoyol kesiminin yapım faaliyetlerinin tamamlanarak ulaşıma açılması hedefleniyor.

Osmangazi Köprüsü'nde izolasyon ve asfaltlama çalışmaları

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü'nün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle 30 Haziran'da açılması planlanıyor.Köprüde şu anda izolasyon ve asfaltlama çalışmaları sürdürülüyor.



Yeni Akit 






Bu haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;





Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu kapsamında yapımı tamamlanan Gebze-Orhangazi kesimi, 1 Temmuz'da trafiğe açılacak. Karayolları Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu kapsamında yapımı tamamlanan Gebze-Orhangazi kesimi, Gebze Kavşağı ve Altınova Kavşağı, 1 Temmuz gece yarısı trafiğe açılacak.

OSMANGAZİ'DE DURAKLAMAK YASAK

Köprülü kavşaklar, ücret toplama istasyonları gibi belirli yerler ve şartlar dışında otoyola giriş ve çıkış yasak olacak. Erişme kontrollü karayolu olarak trafiğe açılan bu kesime, yayaların, hayvanların, motorsuz araçların, lastik tekerlekli traktörlerin, iş makinelerinin ve bisikletlilerin girişine izin verilmeyecek. Bu kesimde mecburi asgari hız saatte 40, azami hız ise saatte 120 kilometre olacak. Osmangazi Köprüsü üzerinde ve kavşaklarda duraklamak, park etmek, geri dönüş yapmak ve geri gitmek yasak olacak.

KİMYASAL MADDEYE GEÇİŞ İZNİ YOK


Tehlikeli ve kimyasal madde taşıyan araçların geçişine izin verilmeyecek. Otoyola cephesi bulunan müesseselerin tanıtma levhaları koymak istemeleri halinde Karayolları Genel Müdürlüğünden izin almaları gerekecek. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü, 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle hizmete açılacak.

Osmangazi'yi Erdoğan açacak

İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 9 saatten 3,5 saate indirecek olan 433 kilometre uzunluğundaki Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun yüzde 64'ü tamamlandı. Altınova - Gemlik arasındaki 40 kilometrelik kesim ise 21 Nisan'da tamamlanarak trafiğe açıldı. Bu yılın sonunda Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesimi ile Gebze-Bursa arasındaki otoyol kesiminin yapım faaliyetlerinin tamamlanarak ulaşıma açılması hedefleniyor. Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan Osmangazi Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle 30 Haziran'da açılması planlanıyor.





Yeni Şafak


Geri Dön