04 / 05 / 2024

Gebze Saz Deresi temizlendi!

Gebze Saz Deresi temizlendi!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesinde bulunan ve birçok derenin sularının birleştiği Saz deresinin temizliğini yaptı. Derenin yapılan çalışma ile temizlenerek düzenli akışı sağlandı...




İSU Genel Müdürlüğü, Gebze'de bulunan ve birçok derenin sularının birleştiği Saz Deresi'nin temizliğini yaptı. 

Gebze Atıksu Arıtma Tesisi'nin yanından geçen dere yapılan çalışma ile temizlenerek düzenli akışı sağlandı Birçok iş makinesini Gebze'ye gönderen İSU bölgede detaylı çalışma yaptı. 

Geçmiş yıllarda Gebze ilçesi sınırlan içerisinden geçen birçok derenin ıslahını gerçekleştiren Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, bu derelerin temizliğini de belirli periyotlarla temizliyor. Gebze ve Çayıı-ova ilçelerinden gelen derelerin birleştiği ve Gebze Atıksu Arıtma Tesisi yanından Marmara Denizine dökülen Saz Deresi'nin yağışların getirdiği malzemeler ile dolması üzerine temizleme çalışmalarına bir süre önce başlandı. 


DÜZENLİ AKIŞI SAĞLANDI 

Gebze Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Saz Deresi'nin çıkışından başlanılan çalışmalarda uzun bomlu iş makineleri, yükleyiciler ile bobcat araçlar kullanıldı. Derenin içine giren yükleyici ile temizleyici iş makineleri ile yapılan çalışmalarda onlarca kamyon malzeme çıkartılarak deponi alanlarına gönderildi. Yapılan çalışmalar ile temizlenen Saz Deresi'nin düzenli akışı sağlanarak çevre ve insan sağlığı için tehlike oluşturmayacak hale getirildi. 

Gebze'de yer alan Saz Deresi'nin temizlenme çalışmaları tamamlandı 



Manşet Kocaeli


Geri Dön