29 / 04 / 2024

Gebze Tavşanlı Köyü Meydanı ve Çeşmeler Parkı hizmete giriyor!

Gebze Tavşanlı Köyü Meydanı ve Çeşmeler Parkı hizmete giriyor!

Gebze Tavşanlı Cami Meydanı ve köyün Çeşmeler mevkiinde düzenleme yapan Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekipleri, bölgeyi park haline getirdi. Parkın tanıtımı için yarın saat 20.00’de program düzenlenecek.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köylerdeki yaşam kalitesini arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Gebze Tavşanlı Cami Meydanı ve köyün Çeşmeler mevkiinde düzenleme yapan Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekipleri, bölgeyi park haline getirdi. Parkın tanıtımı için yarın saat 20.00’de program düzenlenecek. Programın ardından Gebze Belediyesi tarafından vatandaşlara iftar yemeği ikram edilecek.



ÇOCUK OYUN GRUBU


Çeşmeler mevkiindeki çalışma alanı içinde yer alan çeşmenin duvarları kayrak adı verilen taş plakalarla kaplandı. Çalışma kapsamında 150 metrekare taş kaplama yapıldı. Alanda 11x12,5 metre ölçülerinde çocuk oyun grubu yer alıyor. Oyun alanına 1 adet 2 kuleli çocuk oyun grubu kuruldu.


445 ADET AĞAÇ


Bölge 445 adet fidanla ağaçlandırıldı. Alana 250 adet toros sediri, 40 adet çınar, 30 adet ligustrum, 35 adet pembe çiçekli akasya, 30 adet defne, 40 adet ıhlamur ve 20 adet süs eriği dikildi.


FISKIYELİ SÜS HAVUZU


Köy meydanı ise toplam bin 500 metrekare kullanım alanına sahip. Meydanda 250 metrekare sert zemin, bin 250 metrekare de yeşil alan yer alıyor. Granit küp taşlarla döşenen meydanda fıskiyeli süs havuzu bulunuyor. Alanda ‘U’ şeklinde bir de pergole yer alıyor. Meydana sulama sistemi ve gece aydınlatması da kuruldu.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön