28 / 04 / 2024

Geçici işçilere müjde! Bakan Bilgin sonunda beklenen açıklamayı peş peşe yaptı!

Geçici işçilere müjde! Bakan Bilgin sonunda beklenen açıklamayı peş peşe yaptı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de geçtiğimiz günlerde geçici işçiler dosyasının hafta içinde TBMM gündemine alınacağını ve probleminin çözüleceğini söylemişti. Bakan Bilgin "Meclis'in kararıyla geçici işçiler sorunu da kapanıyor" dedi.



Geçici işçilere kadro düzenlemesine ilişkin çalışmalar hız kazandı. On binlerce çalışanı ilgilendiren düzenleme son olarak TBMM’ye gönderildi. Geçici işçilere kadro çalışmasında sona yaklaşıldığı öğrenildi. Bakan Vedat Bilgin de önceki günlerde yaptığı açıklamada "Geçici işçi sorununu çözüyoruz." deyip "EYT düzenlemesinden sonra geçici işçiler demiştim. Şimdi de TBMM’nin vereceği karar ile geçici işçiler meselesi de kapanıyor" ifadelerini kullandı.

Geçici işçilere müjde! Bakan Bilgin sonunda beklenen açıklamayı peş peşe yaptı!

DÜZENLEME 53 BİN KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

Çalışma yaklaşık 53 bin çalışanı kapsarken geçici işçilerin çalışma süreleri 5 ay 29 gün ile 9 ay 29 gün arasında değişiyor. Geçici işçiler, Devlet Demiryolları, Orman Genel Müdürlüğü, şeker fabrikaları, belediyeler ve benzeri kurumlarda görev yaptığı biliniyor.

DETAYLARIN ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE NETLEŞECEĞİ ÖĞRENİLDİ

Düzenleme doğrultusunda geçici işçilerin çalışma süreleri üzerinde yoğunlaşılmış durumda. Kadrolu işçi olarak çalışmaları amaçlanırken yapılan çalışmalar doğrultusunda geçici işçilerin sosyal haklarında da iyileştirme olması beklentiler arasında yer alıyor. Düzenlemenin detaylarının ise önümüzdeki günlerde açıklanacağı öğrenildi.

İşte detaylar...


Geri Dön