28 / 04 / 2024

Binlerce geçici işçi için beklenen açıklamalar peş peşe geldi! İşte son durum!

Binlerce geçici işçi için beklenen açıklamalar peş peşe geldi! İşte son durum!

Geçici işçiye kadro düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilirken heyecanla beklenen düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra geçici işçilere kadrolu işçi statüsünde çalışacak ve sosyal haklarında iyileştirmeler sağlanacak. Konuya ilişkin yetkili isimden beklenen açıklama geldi.



Geçici işçiye kadro düzenlemesi TBMM’den geçerken, düzenleme dışında kalan işçiler kadro açıklamalarını yakından takip ediyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş konuya ilişkin yaptığı son açıklamasında, " Geçici işçi çalıştırılan kurum ve kuruluşlardaki kadrolarda herhangi bir biçimde boşalma olması durumda kurum ilan edecek " şeklinde konuştu. Peki, Taşeron, TYP, ücretli öğretmen, uzman çavuş ve belediye şirket işçilerine yönelik kadro gelişmesi var mı? İşte merak edilenler...

Binlerce geçici işçi için beklenen açıklamalar peş peşe geldi! İşte son durum!

GEÇİCİ İŞÇİYE KADRODA SON DURUM

En düşük emekli aylığında artış ve geçici işçilere kadro düzenlemesinin bulunduğu yasa teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Diğer taraftan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, teklifteki, geçici işçiler ile ilgili bölüme değinerek "Geçici işçi çalıştırılan kurum ve kuruluşlardaki kadrolarda herhangi bir biçimde boşalma olması durumda kurum ilan edecek. Kıdem sırasına göre; hali hazırda çalışmakta olan ya da çalışma hakkı bulunan geçici işçilere öncelik vermek ile beraber onları kadrolu işçi durumuna dönüştürmüş olacak" diye konuştu.

İşte detaylar...


Geri Dön