Kahramanmaraş'ta esnaf için inşa edilen geçici iş yerlerinin yüzde 92'si teslim edildi!
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde iş yerleri yıkılan ya da ağır hasar gören esnaflar için toplamda 64 noktada planlanan 4 bin 55 geçici iş yerinden 3 bin 573'ü hak sahiplerine verildi.
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra yaraların sarılması amacıyla devlet millet işbirliğiyle harekete geçen kamu kurumları, sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle çalışmalarına devam ediyor.
Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, depremzede esnaf için inşa edilen geçici iş yerleri tamamlandıkça hak sahiplerine veriliyor.
Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Trabzon Caddesi'nde iş yerlerini teslim alan esnafa bir ziyaret gerçekleştiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada 6 Şubat 2023 tarihindeki iki büyük depremle Türk milletinin görülmemiş bir felaket yaşadığını dile getirdi.
Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yaptığı açıklamada asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden hemen sonra afetzedelerin barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik şekilde başlatılmış olan çalışmaların sürdüğüne değinen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kentin ayağa kaldırabilmesi ve esnafın bir an önce ekonomik faaliyetlerine başlaması için gerekli plan ve projelerin oluşturulduğunu dile getirdi.
KENTİ CANLANDIRMAK ZORUNDAYIZ
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör açıklamasında şehrin ticari anlamda yeniden eski günlere kavuşabilmesi için başlatılmış olan çalışma çerçevesinde planlanan geçici iş yerlerinin yüzde 92'lik kısmının hak sahiplerine teslim edildiğini dile getirerek, şunları kaydetti: "Şehir genelinde planlamış olduğumuz toplamda 4 bin 55 geçici iş yerinden 3 bin 753 tanesi sahiplerine teslim edildi. Ayrıca bunun dışında talep eden ve dışarıda olan esnafların müracaatları da bulunuyor. Ayrıca biz bu taleplere uygun olan alanları da oluşturuyoruz. Kentin normalleşmesi için esnafların dükkanlarını açması gerekli. Çünkü biz hemen barınma, beslenme, geçici barınma merkezleri oluşturduktan sonra kenti canlandırmak zorundayız. Ayrıca kentin ticari hareketliliğini yeniden ortaya koymamız gerekiyor. Bu manada en öncelikli işlerimiz arasında esnaflara yerler oluşturmak, gerek prefabrik gerekse geçici çarşılarda kentin normalleşmesini sağlamak vardı. Biz de bunun için çok büyük çaba sarf ettik. Bunun için Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir Sanayi ve Ticaret Dönüşüm Ofisi oluşturduk ve konu ile ilgili tüm müracaatları buraya aldık."
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör açıklamasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Trabzon Caddesi'nde şehir tasarım projesi hazırlandığını ve temellerinin atılıp çalışmaların sürdüğünü dile getirerek, Azerbaycan Mahallesi'nde de Azerbaycan'ın desteklemiş olduğu toplamda bin bağımsız bölümlük projenin hızla sürdüğünü Trabzon Caddesi'nden Milli Eğitim Müdürlüğüne kadar olan alanda da 640 konut ve 117 iş yeri inşa edileceğini ve burada da şantiyelerin kurularak çalışmalara başlanıldığını dile getirdi.