28 / 04 / 2024

Hatay'da 2 bin 509 depremzede esnaf geçici iş yerlerine kavuştu!

Hatay'da 2 bin 509 depremzede esnaf geçici iş yerlerine kavuştu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da 2 bin 509 esnafa devlet desteğiyle inşa edilen geçici iş yerleri teslim edildi.



6 Şubat tarihindeki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde, Hatay'da 48 bin 422 iş yeri yerle bir oldu. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, esnafın iş yerlerine kavuşması için devlet desteğiyle başlatılan çalışmalar, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından da hızlandırıldı.

Şehirde belirlenmiş olan alanlarda iş makineleri yardımıyla elektrik ve su hattının döşendiği alanlara , prefabrik geçici iş yerleri yapıldı.

Yapımı çalışmaları tamamlanmış olan iş yerleri, kura çekiminin ardından 2 bin 509 depremzede esnafa teslim edildi.

Hatay da 2 bin 509 depremzede esnaf geçici iş yerlerine kavuştu!

"Bazı iş yerlerini 3-4 esnaf kullanıyor"

Koordinatör Vali Osman Kaymak, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada depremde iş yerleri yerle bir olan esnaf için geçici prefabrik dükkanlar yapıp teslim ettiklerini söyledi.

Koordinatör Vali Osman Kaymak, şehir genelinde şu anda 3 bin 880 dolayında iş yerinin yapım çalışmalarının sürdüğüne değinerek, "Söz konusu bu iş yerlerinden 2 bin 509 esnafa anahtar teslimlerini yaptık. Bu da aşağı yukarı 1977 dükkan yapıyor. Bazı iş yerlerini ise 3-4 esnaf kullanıyor. Avukat ve sigortacı gibi, bir dükkanı verdik, 3 avukat, 3-4 sigortacı birden kullandığı için esnaf sayısı da fazla. Diğer kalanlar ise tamamlanmak üzere. Şu an kentimizdeki toplamda 47 noktada çarşıların yapımı sürüyor." dedi.


Geri Dön