27 / 04 / 2024

Gedik Holding yeniden yapılandırıldı!

Gedik Holding yeniden yapılandırıldı!

Gedik Holding, 1963 yılında Türkiye'nin ilk kaynak mühendislerinden Halil Kaya Gedik tarafından kuruldu. Gedik Holding bugün 400 milyon TL'lik cirosu, bin 500 çalışanı ile Türkiye'nin önemli sanayi şirketlerinden biri konumunda...





Gedik Holding, 1963 yılında Türkiye'nin ilk kaynak mühendislerinden Halil Kaya Gedik tarafından kuruldu. Gedik Holding bugün 400 milyon TL'lik cirosu, bin 500 çalışanı ile Türkiye'nin önemli sanayi şirketlerinden biri konumunda. Holdingin kurucusu Halil Kaya Gedik geçen yıl vefat etti. şirketlerin hisseleri kızı Hülya Gedik Sadıklar ile oğlu Hakkı Gedik'e kaldı. Holdingin kaptan köşküne ise Hülya Gedik Sadıklar oturdu. Hakkı Gedik ise babası vefat etmeden önce başka bağımsız işler yapmak için gruptan ayrılmıştı. Baba ölünce mirasın nasıl bölüşüleceği meselesi gündeme geldi. İki kardeş uzunca süredir sürdürdükleri görüşmeleri geçen hafta sonuçlandırdı. 


Ulaşılan sonuç, kamuoyuna Gedik Holding'de yeniden yapılandırma şeklinde ilan edildi. Yürütülen yeniden yapılanma çalışmaları dahilinde Gedik Holding-Gedik Kaynak-Gedik Döküm-Gedik Eğitim Vakfı ve Gedik Üniversitesi'nin faaliyetleri Hülya Gedik Sadıklar yönetiminde, Gedik Gayrimenkul Değerlendirme, Gedik Art Bilişim, Gedik Flora Tarım şirketlerinin faaliyetleri ise Hakkı Gedik'in yönetiminde sürdürülecektir" denildi. Bizim yaptığımız araştırmada ise işin sanayi kısmı Hülya Gedik'e gayrimenkul, bilişim ve tarım işleri Hakkı Gedik'e kalmış görünüyor. Holdinge ve bağlı şirketlere ait özellikle İstanbul Pendik ve Beyoğlu'nda bulunan 101 parça bina, arsa, tarla gibi taşınmazlar yaklaşık 27 milyon TL bedelle Hakkı Gedik'e devredilmiş. Gedik'in bu arazileri gayrimenkul projeleriyle değerlendireceği konuşuluyor. 


PARA



Geri Dön