19 / 05 / 2024

Geely, Çin´de Volvo için fabrika yapıyor!

Geely, Çin´de Volvo için fabrika yapıyor!

Volvo´yu satın alan Çinli firma Geely´nin, Çin´de büyük bir fabrikanın yapımına başlayacağı bildirildi



Şanhay´da yapımına başlanacak büyük  fabrikada, iki yılda 300 bin otomobilin üretiminin planlandığı bildirildi.

İsveç Dagens Nyheter´de yer alan habere göre, fabrikanın inşaatıyla ilgili gerekli bürokratik anlaşmaların sağlandığı, 800 bin metrekarelik alanı kaplayacak fabrikanın Şanghay´daki sanayi bölgesinde kurulacağı bildirildi.

Volvo´nun Ford firmasından satın alma işlemlerinin tamamlanmasının ardından atağa geçtiği bildirilen Çinli firma Geely´nin, 2012 yılında tamamlanması planlanan yeni fabrikasında Volvo C30 ve Volvo V70 modellerini üreteceği kaydedildi. Çin´de inşasına başlanacak fabrikada iki yılda 300 bin adet araba üretiminin planlandığı kaydedildi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Volvo'ya Çin'de fabrika kurulacak

İsveç basını Volvo'yu alan Çinli Geely'nin Şanghay'da yeni bir fabrika kurmayı planladığını yazdı. Fabrikanın iki yılda 300 bin araç üretmesi bekleniyor

Volvo´yu satın alan Çinli firma Geely´nin, Çin´de büyük bir fabrikanın yapımına başlayacağı belirtildi. Şanghay´da yapımına başlanacak büyük fabrikada, iki yılda 300 bin otomobilin üretimi planlanıyor. İsveçli Dagens Nyheter gazetesinde yer alan habere göre, fabrikanın inşaatıyla ilgili gerekli bürokratik anlaşmaların sağlandığı, 800 bin metrekarelik alanı kaplayacak fabrikanın Şanghay´daki sanayi bölgesinde kurulacağı belirtildi. Volvo´nun Ford firmasından satın alma işlemlerinin tamamlanmasının ardından atağa geçen Çinli firma Geely´nin, 2012 yılında tamamlanması planlanan yeni fabrikasında Volvo C30 ve Volvo V70 modellerini üreteceği kaydedildi. Çin´de inşasına başlanacak fabrikada iki yılda 300 bin otomobil üretimi hedefleniyor. Öte yandan Volvo Cars´ın yeni CEO ve Başkanı Stefan Jacoby, Volvo Cars´ın Göteborg´daki merkezinde, tüm dünyadaki Volvo çalışanları ve basınla tanışmak üzere bir toplantı düzenledi. Jacoby, dünyanın her yerindeki bütün Volvo birimlerini ziyaret ederek, şirketin her alanında ve her seviyesindeki meslektaşlarıyla görüşeceğini belirtti.
Ford döneminden Geely´ye geçişi mümkün olduğu kadar sorunsuz şekilde yönetmeleri gerektiğini açıklayan Jacoby, "Volvo markasıyla ilgili ilk izlenimim çok sadık müşterilerden güç alan bir marka olduğudur. Volvo ürünleri büyüleyici güzellikte, çok güvenilir ve tabii ki güvenli otomobillerdir. Şirketin ve markanın muhteşem İskandinav tarihi, İsveç albenisi ve tasarımını da beraberinde getirmektedir. Gelecekte hızlı bir büyüme için ihtiyacımız olan bütün potansiyel güç ve imkânlar Volvo´da vardır" dedi.

Türkiye´de temsilcilik değişmiyor
2009 yılı başında İstanbul´da Türk basınıyla buluşan Volvo Car Overseas Başkanı Lex Kerssemakers, yeni Volvo S60 ve V60 lansmanı için İstanbul Auto Show´a gelmeye hazırlanıyor. Kerssemakers, Volvo Car Corporation´ın Türkiye´yi öncelikli pazarları arasında görmesinden dolayı buradaki temsilinin sorumluluğunu 16 yıldır bağlı şirketi olan Volvo Car Türkiye´ye verdiğini, bu kararı değiştirmeye yönelik herhangi bir plan ya da görüşmenin olmadığını dile getirdi.
Radikal


Geri Dön