02 / 05 / 2024

Gelecekte evlerin yüzde 50'si akıllı olacak!

Gelecekte evlerin yüzde 50'si akıllı olacak!

Konut sektörünün önde gelen firmalarından Dumankaya İnşaat ile Türk Telekom işbirliği yaparak Dumankaya'nın binalarına akıllı ev sistemi kurdu. Gelecekteki evlerin yüzde 50'sinin akıllı olacağı öngörülüyor...




Konut sektörünün önde gelen firmalarından Dumankaya İnşaat ile Türk Telekom işbirliği yaparak Dumankaya'nın binalarına akıllı ev sistemi kurdu. Tanıtımda konuşan ZETTeknoloji Genel Müdürü Aydın Yavuz, gelecekteki evlerin yüzde 50'sinin akıllı olacağını söyledi. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya ise 4 yıl önce Dumankaya IQ sistemini teşkil ederek akıllı evler kurgusunu oluşturduklarını, hedeflerinin teknolojiyi müşterilerin hizmetine sunmak olduğunu kaydetti. 


Türk Telekom CEO'su Tahsin Yılmaz ise Dumankaya İnşaat'ın akıllı ev teknolojileri alanındaki çalışmalarından etkilendiklerini ifade etti. Yılmaz. "Dumankaya'nın geliştirdiği akıllı evlerde konforlu bir yaşam sürmek, akıllı enerjiyle gereksiz tüketimi önlemek, akıllı güvenlikle evleri risklerden korumak, akıllı sağlık sistemiyle kendinizin ve ailenizin sağlığını kontrol altında tutmak mümkün." dedi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ise teknolojinin inşaat sektörüyle buluşmasının gerekli olduğuna değindi. 


Zaman 


Geri Dön