06 / 05 / 2024

Yasemin İşcan:Binalar teknolojiye alışıyor konutların yüzde 2'si akıllandı!

Yasemin İşcan:Binalar teknolojiye alışıyor konutların yüzde 2'si akıllandı!

Yasemin İşcan, Türkiye'de toplam konut stoğunun yüzde 2'si akıllı binalardan oluştuğunu belirterek, "Çok hızlı artış gözlenen bu alanda, bir gün bütün yapılar, uçtan uca akıllı sistemlerle donatılacak" dedi.




Bina elektrik, elektronik, mekanik ve kontrol sistem teknolojileri alanındaki sektörleri aynı çatı altında buluşturan BEST13 Fuarı'nı düzenleyen Bileşim Yayıncılık, Fuarcılık ve Tanıtım Hizmetleri A.Ş Proje Koordinatörü Yasemin İşcan, Türkiye'de toplam konut stoğunun yüzde 2'si akıllı binalardan oluştuğunu belirterek, "Çok hızlı artış gözlenen bu alanda, bir gün bütün yapılar, uçtan uca akıllı sistemlerle donatılacak. Zaten şu andaki evlerin tüm sistemleri akıllı olmasa bile, biraz biraz bu açıdan değerlendirilebilir nitelikte. Örneğin, artık tüm apartmanlarda merpen aydınlatmaları sensörlü ve LED'li. 


Bunun gibi birçok sistem ve uygulama, gün geçtikçe daha da yaygın hale gelecek" diye konuştu. Bu yıl BEST13 Fuarı'nın 26-29 Eylül tarihleri arasında CNR Expo 1. Hall'de düzenleneceği bilgisini veren İşcan, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sektöre önemli katkılar sağlayacak fuarda, teknolojik binalara ilişkin geniş bir ürün yelpazesi sergilenecek. Bina otomasyonu, yangın güvenliği, güvenlik teknolojileri, aydınlatma teknolojileri, iklimlendirme teknolojileri, veri iletişimi, ses-ışık-görüntü sistemleri, elektroteknik ve akıllı şehirler alanında faaliyet gösteren tüm firmalar için bir platform sunacak olan fuar, bina elektronik sistem teknolojileri alanında sektörün beklentilerini karşılayacak" dedi. 


Yasemin İşcan, yerli ve yabancı birçok üretici, mühendis, mimar ve yatırımcıyı aynı çatı altında buluşturacak olan fuarda, teknolojik sistemleri tanıma fırsatı sağlayacaklarını da belirtti. 


Geri Dön