28 / 04 / 2024

Gelibolu 57. Alay Şehitliği'nin kaidesinde onarım çalışmaları başladı!

Gelibolu 57. Alay Şehitliği'nin kaidesinde onarım çalışmaları başladı!

Gelibolu Yarımadası'ndaki 57. Alay Şehitliği'nin kaidesinde onarım çalışmaları başlatıldı. Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk olarak iskele kurulduktan sonra anıt etrafının ağlarla çevrildiğini söyledi.




Ege Denizi'nde Cumartesi günü meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde hasar oluşan Gelibolu Yarımadası'ndaki 57. Alay Şehitliği'nin kaidesinde onarım çalışmaları başlatıldı.


Deprem sırasında bir anıtın kaidesinde oluşan çatlak ve dökülmeler nedeniyle ziyarete kapatılan şehitlik, bakıma alındı.


Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk olarak iskele kurulduktan sonra anıt etrafının ağlarla çevrildiğini söyledi.


Sipariş edilen yeni taşlarla yaklaşık bir haftada onarımın tamamlanacağını ifade eden Dayan, "Depremde, Kabatepe'deki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde 3 boyutlu gösterimlerin yapıldığı odalardaki projeksiyon cihazlarında kaymalar meydana geldi. Deprem anında içerideki yaklaşık 500 ziyaretçi, merkezde görevli personel tarafından güvenli bir şekilde dışarıya çıkartıldı. Projeksiyon cihazlarının ayarlarının tekrar yapılmasının ardından merkez de ziyarete açılacak" diye konuştu.


AA



Geri Dön