28 / 04 / 2024

Gelir dağılımında adalet terazisi iyice şaştı! Zengin ‘daha zengin’, fakir ‘daha fakir’ oldu!

Gelir dağılımında adalet terazisi iyice şaştı! Zengin ‘daha zengin’, fakir ‘daha fakir’ oldu!

Hayat pahalılığı, dargelirli vatandaşları vurdukça vuruyor. Vatandaşlar, her geçen gün zorlaşan hayat şartları nedeniyle en temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanırken, gelir dağılımındaki adaletsizlik de iyice bozuldu.



Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon dargelirli vatandaşların yaşam standartlarının her geçen gün daha da gerilemesine neden oluyor. Çarşı, pazarda her geçen artan fiyatlar nedeniyle işçisinden memuruna, emeklisinden asgari ücretlisine kadar belli bir sabit gelire mahkum olan vatandaşlar, zorunlu ihtiyaçlarını bile karşılamakta sıkıntı yaşıyor.

 Gelir dağılımında adalet terazisi iyice şaştı! Zengin ‘daha zengin’, fakir ‘daha fakir’ oldu!

Dargelirli vatandaşların giderek zorlaşan hayat şartları karşısında geldiği son durum ise istatistiklere de yansıdı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Gelir Dağılımı ve Yaşam Koşulları Araştırmasında, nüfusun yüzde 20’lik kesimini oluşturan 17 milyon kişi, toplam gelirin yarısına sahip olurken, nüfusun geri kalanı 68 milyon kişinin aldığı payın ise yüzde 6’yı geçemediği belirtiliyor.

Sözcü Gazetesi’nden Cem Yıldırım’ın haberinde, TÜİK’in istatistiklerine göre, en üstte yer alan yüzde 20’lik kesim, iki yıl öncesine kadar toplam gelirden aldığı pay yüzde 1,3 artarak yüzde 48’e ulaştı. Nüfusun yüzde 80’ini oluşturan 68 milyonluk kesimin toplam gelirden aldığı pay ise aynı dönemde yüzde 0,1 oranında azalma kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön