18 / 06 / 2024

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yurt dışına çıkış harcı ile ilgili açıklama geldi!

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yurt dışına çıkış harcı ile ilgili açıklama geldi!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), yurt dışına çıkış harcına yönelik açıklamalarda bulundu. Yapıla Açıklama kapsamında "Yurt dışına çıkış harcının, yurt dışına çıkış tarihinde yürürlükte bulunan miktarlar üzerinden ödenmesi gerekir" diye ifade edildi.



Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), yurt dışına çıkış harcına zam geleceğine yönelik haberlerin ardından vatandaşlara uyarılar yaptı. GİB'in internet sitesinde yayımlanan duyuruda, yurt dışına çıkış harcının yeniden belirlenmesine ilişkin çalışmaların olduğunun basına yansıyan haberlerde yer aldığı kaydedildi.

Diğer vergi kanunlarında olduğu gibi yurt dışına çıkış harçlarının da etkililik ve verimlilik yönüyle sürekli değerlendirmeye tabi tutulduğuna işaret edilen duyuruda şunlar kaydedildi: "Bilindiği üzere bu harç, yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, çıkış başına maktu olarak alınmaktadır. Yurt dışına çıkış harcının, yurt dışına çıkış tarihinde yürürlükte bulunan tutarlar üzerinden ödenmesi gerekir. Dolayısıyla çıkan haberler nedeniyle bugünden harç pulu satın almak veya diğer yollarla harcı ödemek, çıkış tarihinde geçerli tutarın ödenmeyeceği anlamına gelmez. Vatandaşlarımızın bu tür spekülatif haberler nedeniyle mağdur olmaması için Başkanlığımız açıklamalarını takip etmesi önem arz etmektedir."

Gelir İdaresi Başkanlığı ndan yurt dışına çıkış harcı ile ilgili açıklama geldi!

ZAM GELMESİ BEKLENİYOR

Kurban Bayramı tatili sonrasında TBMM'ye gelecek olan ve vergi düzenlemelerini içeren pakette yurt dışı çıkış harçlarına zam yapılmasına dair düzenleme de olması bekleniyor. 

Mevcutta 150 lira olan yurt dışı çıkış harcının 1000 lira ile 1750 lira aralığında yeniden belirlenmesi öngörülüyor. Eğer harç 1000 lira belirlenirse artış oranı yüzde 566, 1750 lira belirlenirse yüzde 1066 olacak.

Bloomberg'de, çıkış harcının 150 TL'den 1500 TL'ye yükseltileceği aktarıldı. Öte yandan ise Sözcü'nün ulaştığı Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynakları, çıkış harcına zam hazırlığının doğru olduğunu ancak rakamın henüz netleşmediğini aktardı.

Temmuz 2019 ile Şubat 2022 döneminde 50 TL olan çıkış harcı, Mart 2022'de 150 TL'ye yükseltilmişti.  Yurtdışı çıkış harçlarından 2023 yılında 1 milyar 311 milyon lira tahsilat yapıldı. 2024 yılının Ocak-Nisan döneminde ise 427 milyon lira gelir sağlandı. Yurtdışı çıkış harçlarının bir bölümü TOKİ’ye aktarılıyor.

GİB açıkladı! Deprem bölgesinde mücbir sebep hali uzatıldı...

2023 Gelir İdaresi Başkanlığı 2 bin uzman yardımcısı başvurusu başladı mı? GİB personel başvuruları ne zaman yapılacak?

GİB'den yeniden değerleme oranı açıklaması!

GİB yabancılara ikamet izni kapalı olan ilçeleri açıkladı! Hangi ilçeler yabancılara kapandı 10 soruda tüm detaylarıyla


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön