02 / 05 / 2024

Gelir testi yaptırana devletten destek var! 

Gelir testi yaptırana devletten destek var! 

Çocuklar 18 yaşına kadar, liseye devam eden gençler 20 yaşına kadar ve üniversite öğrencileri de 25 yaşına kadar Genel Sağlık Sigortası'nın avantajlarından yararlanabiliyor. Ayrıca, üniversiteyi bitirdikten sonra 25 yaş sınırını aşmamak koşuluyla 2 yıl daha sağlık hizmetleri ücretsiz olarak sunulmak



Sosyal Güvenlik Kurumu, Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile ilgili sorulara yanıt verdi. Temmuz ayı itibarıyla GSS prim tutarı 402.44 TL olarak belirlendi. Eğer GSS'ye tabi kişiler çalışmıyor ve aileleri de ödeme kapasitesine sahip değilse, gelir testine katılmaları zorunlu.

Gelir testi sonuçlarına göre devlet destek sağlayacak

Gelir testi sonuçlarına göre, hane içindeki kişi başı gelir eğer asgari ücretin üçte birinden düşükse, devlet ilgili kişinin sağlık primini üstleniyor. Eğer testte kişi başına düşen gelir 4,471 lira veya daha fazla ise, birey kendi sağlık primini kendisi ödemekle yükümlü olacak. Daha az gelire sahip olanların prim ödemeleri ise Hazine tarafından karşılanacak. 

Yabancı uyruklu öğrencilere de yardım sunuluyor

Türkiye'de okuyan uluslararası öğrenciler, kayıt olduktan sonraki ilk üç ay içinde başvuru yaparsa, genel sağlık sigortası avantajlarından yararlanabilirler. 536 lira GSS primi ile yabancı öğrenciler sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyorlar. Aynı şekilde, oturma izni sahibi olan yabancı vatandaşlar da aylık 3.219 lira ödeyerek sağlık hizmetlerini kullanabiliyorlar.

 Gelir testi yaptırana devletten destek var! 

18 yaşına kadar anne baba sigortasına gerek duymadan çocuklar sağlık hizmetlerinden faydalanabilecekler

Türk yasalarına göre, 18 yaş altındaki tüm Türk vatandaşları, anne baba sigortalılığına gerek kalmaksızın ücretsiz sağlık hizmeti alabilirler. Eğitimlerini tamamladıktan sonra iki yıl içinde GSS primi ödemek zorundadırlar. Eğitim seviyelerine göre belirlenen bu yaş limiti ve iki yıl süre dolmuşsa ve işsiz kalmışlarsa, GSS primlerini kendileri karşılamak durumundadırlar.

Mevcut durumda, Bağ-Kur ve GSS prim borcu olan kişilerin sağlık hizmetlerinden faydalanamadığı bilinmektedir. Ancak yeni getirilen düzenleme sayesinde, bu kişiler yıl sonuna kadar devlet hastaneleri ile devlete bağlı üniversite hastanelerinden ücretsiz sağlık hizmeti alabilecekler. Tüm bunlar GSS kapsamında sunulan desteklerden olup ilgili kuruma başvu

Bakandan müjde: Hesaplara 5 bin 97 TL yattı! Evde bakım yardımı alanlar şimdi kontrol edin!

65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımında zam depremi! Kimin maaşı kaç TL? Şimdi rakamlara bakın! 

İkinci el konut fiyatlarında spekülasyona 349 bin TL ceza!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön