17 / 05 / 2024

Geliri olmayanlara 10 bin liradan fazla ödeme! Başvurular başladı sakın kaçırmayın!

Geliri olmayanlara 10 bin liradan fazla ödeme! Başvurular başladı sakın kaçırmayın!

Geliri olmayan vatandaşlar üzülmesin bir kereye mahsus devlet ödemesi yapılacak İşte detaylar!



MAAŞI OLMAYANA DEVLET TEK SEFERE MAHSUS YARDIM! BAŞVURULAR BAŞLADI!

Devlet, geliri olmayan ve ekonomik açıdan zorlanan vatandaşlara aylık düzenli sosyal destek sağlamaya devam ediyor. 2023 asgari ücret artmasından sonra devletin vatandaşlar için gelir desteği de arttı ve 2023 gelir desteği ödemesi rekor seviyelere ulaştı. Bu ödemeler, evde bakım, maluliyet aylığı, 65 yaş emekliliği gibi aylık ödemeleri kapsamaktadır. Başvuranlar toplamda 10.000 liradan fazla devlet gelir desteğinde bulunuyor.

Asgari ücret artışı geçtiğimiz aralık ayında açıklandı. Yeni yılın gelmesiyle birlikte asgari ücreti yaşayan birçok sanatçı için maaş zammı yaşandı. İşsizlik aylığı, malul aylığı, 65 yaş aylığı, evde bakım, malul aylığı gibi tüm ödemeler zamlı olarak hesaplara girmeye başladı. Geliri yoksulluk sınırının altına düşen herkese Devlet Sosyal Güvenlik kurumundan yardımda bulunuyor. Bu ödemelerden biri de yaşlılık aylığıdır ve 65 yaş üstü vatandaşların yaşlılık aylığı her ay düzenli olarak hesaplarına yatırılıyor.

MAAŞI VE GELİRİ OLMAYANLAR DEVLETTEN YARDIM ALABİLİR

2023 yılında devletin işsiz vatandaşlara düzenli gelir desteği ödemeye başlayacağı an geldi. Bu ödemelerden biri de 65 yaş emekli maaşı. Emeklilerin hesaplarında 3 ayda bir alınan 65 yaş emekli maaşı olarak aylık 2.604 TL belirlendi. Yani üç ayda bir maaş alanlar toplam 10 bin 416 lira yaşlılık aylığı yatırılıyor. Artık geliri olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar bu desteğe başvurabilir.

BAŞVURULARINIZI E-DEVLET’TEN!

Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı'nın 65 yaş emekli maaşına elektronik ortamda başvuru yapılabilmektedir. Elektronik yönetim ile başvuru sahibinin belge ya da belge göndermesine gerek yoktur. Başvuru, Aile Bakanlığı ve Aile Bakanlığına bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile aile Bakanlığı il müdürlükleri aracılığı ile de yapılabilir. Başvuru için bu bölümlere gittiğinizde kimlik ve belgelerle birlikte 65 yaş üstü birisi ile gitmeniz gerekir.

MAAŞLAR PTT’DEN ALINIYOR!

Zamla birlikte 2023 yılında hesaba yatacak olan 65 yaş aylığı maaşı PTT üzerinden ödeniyor. Maaşını PTT yerine banka hesabından almak isteyenler de e-devlet üstünden başvuru yapmalıdır. Bu yönlendirmeden sonra maaşınızı istediğiniz bankadan almaya hak kazanmış olursunuz.

Doları yastık altı yapanlar bin pişman! Selçuk Geçer 40 TL uyarısı geldi! Doların pik seviyesi!

MTV ödemelerinde taksit kampanyalarını kaçırmayın! Elinizi çabuk tutun son 14 gün!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön