04 / 05 / 2024

Gelişen Kentler Zirvesi Konyada olacak!

Gelişen Kentler Zirvesi Konyada olacak!

GYODER Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gayrimenkul yatırım fırsatlarını sektörün önde gelen temsilcileriyle ve yerel yetkililerle buluşturmak amacıyla, 1-3 Kasım 2010 tarihleri arasında Konya’da Gelişen Kentler Zirv



GYODER, turizmden sanayiye birçok alanda potansiyel barındıran orta büyüklükteki kentlerdeki yatırım fırsatlarını ön plana çıkararak, bu kentlerin gelecekte yatırımlardan daha fazla pay almasını sağlamak amacıyla Gelişen Kentler Zirveleri düzenliyor. En önemli hedeflerinden biri gayrimenkul sektörüne yönelik yatırımların dengeli bir şekilde Türkiye geneline yayılmasını sağlamak olan GYODER bu organizasyonun ikincisini Konya Büyükşehir Belediyesi ile 1-3 Kasım 2010 tarihlerinde Konya’da gerçekleştiriyor.

Coğrafi konumu, tarihi değerleri, doğal güzellikleri ve sosyal yaşam tarzının yanı sıra ülke ekonomisinin gelişiminde aldığı rol nedeniyle dikkat çeken bir dünya kenti olma yolundaki Konya’da gerçekleşecek etkinliğin ilk gününde kent içinde kültür gezisi yapılacak ve dünyanın ilk ev mimarisinin kurulduğu, ilk yerleşik düzene geçilen ve ilk tarımın yapıldığı yer olan Çatalhöyük ziyaret edilecek. İkinci gün ise Zirve’nin değerli konuşmacıları genel ekonomik değerlendirmelerin yanı sıra Konya ilinin gayrimenkul alanındaki yatırım potansiyeli, Konya’nın yeni vizyonu, kentsel dönüşüm projelerindeki fırsatlar ve yatırımcı gözüyle çözüm önerileri konularında bilgiler verecek. Ayrıca konut, alışveriş merkezleri, konaklama tesisleri ile sanayi ve lojistik alanları alt başlıklarında Konya gayrimenkul piyasalarının incelendiği rapor da sunulacak. Zirve’nin üçüncü gününde ise Konya’da kentsel dönüşümü örnekleyebilecek prestijli projelerin ve yatırıma açık potansiyel bölgelerin ziyaret edileceği bir teknik gezi düzenlenecek.

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Orta büyüklükteki kentlerin de yatırımlardan doğru orantılı olarak pay alması gerektiği düşüncesiyle, bu yeni toparlanma döneminde gelişmenin önemini kavramış illeri ön plana çıkarmayı görev bilerek 7-8 Ocak 2010 tarihlerinde Bursa’da Gelişen Kentler Zirvesi’nin ilkini düzenlemiştik. İlk Zirvemizde de ifade ettiğimiz gibi, yatırımlara doğru yön verebilmek için söz konusu kentleri tek tek ve ayrıcalıklı yönleriyle ele almak gerekir. GYODER bu konuda kendine büyük rol düştüğüne ve gayrimenkul sektörünün güçlü olduğu bir ekonominin çok daha hızlı büyüyeceğine inanarak Türkiye’yi bütün illeriyle kavramayı, değer artırıcı yatırımları illerle buluşturmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda, henüz 2010 yılı bitmeden Gelişen Kentler Zirveleri’nin ikincisini Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Tahir Akyürek ve çalışma arkadaşlarının değerli katkılarıyla Konya’da düzenleyecek olmaktan büyük sevinç duyuyoruz. Pek çok yönden değerli bir kent olan Konya’da, somut adımları ve işbirliğine açık vizyonuyla kentin görkemli geçmişini geleceğe taşıyan Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Gelişen Kentler Zirvesi’ne iyi bir ev sahibi olacağına inanıyoruz.”

Böyle önemli bir imkanı Konya’ya taşıyan GYODER’e teşekkür eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Bugün, güçlenen tarımı, sanayisi, turizm potansiyeli, ulaşım imkânları, kusursuz altyapısı, bilim ve kongre merkezleri ve kültürel birikimi ile bir dünya kenti olan Konya yeni yatırımcıları ile görkemli geçmişini geleceğe taşıyor. Yaşadığımız yüzyıl hızla ülkelerin yüzyılı olmaktan şehirlerin yüzyılı olmaya doğru giderken markalaşan şehirler içerisinde önemli bir ivme ile dünya şehri olma yolunda ciddi adımlar atan Konya, gelişmenin somut araçları olan yapılaşmanın ülkemizdeki aktörleri ile birlikte gayrimenkul yatırım sektörüne Konya’nın sunacağı fırsatları duyurmak amacıyla Gelişen Kentler Zirvesi’ne ev sahipliği yapmaktadır. Konya’yı gerek yurt içinde gerekse yurt dışında hak ettiği noktaya taşımayı hedefleyen ve şehrimiz için son derece önemli olan bu zirvenin düzenlenmesinde emeği geçenlere Konya adına teşekkür ediyor, zirvenin şehrimiz ve ülkemizin gelişimine yardımcı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Basında yer alan diğer haberler:

Gelişen kentler zirvesi Konya'ya gidiyor
Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), "Gelişen Kentler Zirvesi"nin ikincisini 1-3 Kasım 2010 tarihleri arasında Konya’da düzenleyecek.
GYODER ile Konya Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte düzenleyeceği zirvenin ilk gününde Çatalhöyük edilirken İkinci gün ise konuşmalar yapılacak. Zirvede Konya’nın gayrimenkul alanındaki yatırım potansiyeli, Konya’nın yeni vizyonu, kentsel dönüşüm projelerindeki fırsatlar ve yatırımcı gözüyle çözüm önerileri gibi konular ele alınacak.
Zirvenin üçüncü gününde Konya’da kentsel dönüşümü örnek sayılacak prestijli projeler ve yatırıma açık potansiyel bölgelerin ziyaret edileceği bir teknik gezi düzenlenecek.
İlki Bursa’da gerçekleşmişti
GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes, zirve öncesi düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, ilkini Bursa’da yaptıkları organizasyonun temelinin, gayrimenkul sektörüne yönelik yatırımların dengeli bir şekilde Türkiye
geneline yayılmasını sağlamak olduğunu belirtti. Konya’nın Türkiye genelinde en çok bireysel konut kredisi kullanılan 13. il konumunda bulunduğuna dikkati çeken Tanes, "Konya’nın konut talebinde bir diğer belirleyici özelliği de 80 bin öğrencisi bulunan Selçuk Üniversitesi. Kent dışından okumaya gelen öğrencilerin konut ihtiyacı rakamları etkiliyor" dedi. Tanes, Konya’nın son 5 yılda turist sayısını da 500 binden 2.5 milyona çıkardığını, bu sayıyı 5 milyona çıkarmayı hedeflediğini kaydetti.

GYODER, ‘Gelişen Kentler Zirvesi’ni Konya’da yapacak

GYODER ilkini Ocak ayında Bursa’da düzenlediği Gelişen Kentler Zirvesi’ni 1-3 Kasım’da Konya’ya taşıyor. Zirvenin gayrimenkul yatırımlarını dengeli şekilde Türkiye geneline yayılmasını amaçladığını söyleyen GYODER Başkanı Turgay Tanes, “Konya’da gerçekleşecek etkinliğin ilk gününde kültür gezisi yapılacak ve Çatalhöyük ziyaret edilecek. İkinci gün ise Konya’nın gayrimenkul potansiyeli, kentsel dönüşüm projelerindeki fırsatlar hakkında bilgi verilecek. Konya gayrimenkul piyasalarının incelendiği rapor da sunulacak” dedi.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise “Konya’nın modern altyapısının neredeyse tamamen bitmiş durumda. Hızlı trenle İstanbul-Konya arası 3.5 saate inecek. Konya Ovası Sulama Projesi ile tarım potansiyeli yüzde 40 artacak” diye konuştu.
Hürriyet

Gelişen kentlerin gözdesi Konya 
 
Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) gelişme potansiyeli yüksek şehirlerde düzenlediği 'gelişen kentler zirvesi'ne bu yıl Konya ev sahipliği yapacak.

GYODER Başkanı Turgay Tanes, birincisini Bursa'da yaptıkları zirvelerle gayrimenkul sektörüne yönelik yatırımların dengeli bir şekilde Türkiye geneline yayılmasını amaçladıklarını söyledi. Konya'nın en çok bireysel konut kredisi kullanılan 13. il olduğunu açıklayan Tanes, "Konya'da konut talebinde belirleyici unsur, 80 bin öğrencisi bulunan Selçuk Üniversitesi'ne kent dışından okumaya gelen öğrencilerin konut ihtiyacı." dedi. Son 5 yılda turist sayısını 500 binden 2,5 milyona çıkaran Konya'da hedef 5 milyon turist.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise şehirde modern altyapının tamamen bittiğini, hızlı trenle de İstanbul-Konya arasının 3,5 saate ineceğini kaydetti. Başkan Akyürek, "Konya yeni yapılacak olan Türkiye'nin ilk bilim merkezi ile bilim kenti konumunda. Bütün bu yönleriyle Konya adeta rampadaki füze konumunda. Konya ateşlenmeyi bekliyor. Gelişen Kentler Zirvesi'nin de buna hizmet edeceğini düşünüyoruz." dedi. Zaman

 

 

 


Geri Dön