27 / 04 / 2024

Gemlik depremi hatırlattı! Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler tek tek açıklandı! İşte en riskli ilçeler...

Gemlik depremi hatırlattı! Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler tek tek açıklandı! İşte en riskli ilçeler...

Gemlik'te meydana gelen deprem Kocaeli'de de hissedilirken, akıllara beklenen büyük Marmara depremi geldi. Peki Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler hangileri? 



Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremden sonra  büyüğü 4,5 olmak üzere 13 artçı sarsıntı yaşanırken, 5.1 büyüklüğündeki deprem Kocaeli’nin çoğu ilçesinde hissedildi. 

BEKLENEN MARMARA DEPREMİNE KARŞI HAZIR OLUN!

Meydana gelen son depremin ardından ise  beklenen büyük Marmara depremi ve Kocaeli’de hangi ilçelerin risk altında olduğu merak edilip araştırılmaya başlandı.

Özgürkocaeli.com'da yer alan habere göre; deprem uzmanları Gemlik depreminden sonra peş peşe uyarılar yaparak İstanbul başta olmak üzere Kocaeli’nin de içinde bulunduğu Marmara’ya kıyısı olan illerde acil deprem önlemleri alınması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Yaklaşan Marmara depremine hazır olunması çağrısında bulunan uzmanlar vatandaşları depreme karşı hazır olmalarını söyledi. 

Gemlik depremi hatırlattı! Kocaeli de deprem riski en yüksek ilçeler tek tek açıklandı! İşte en riskli ilçeler...

KOCAELİ'DE EN RİSKLİ İLÇELER HANGİLERİ?

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü Kahramanmaraş depreminden sonra il il, ilçe ilçe diri fay haritasını yeniden güncelledi. 

Bu harita ile birlikte illerde hangi bölgelerde diri fay buluyor hangi ilçe daha riskli belirlenebiliyor.  Güncellenen haritaya göre 5.5 ve üzeri deprem üretebilme potansiyeline sahip diri fay hatları Kocaeli'nin  Başiskele, Derince, Gölcük, Kartepe ilçelerinden geçiyor.

Gemlik depremi hatırlattı! Kocaeli de deprem riski en yüksek ilçeler tek tek açıklandı! İşte en riskli ilçeler...

KOCAELİ'DE EN AZ RİSKLİ İLÇE: KANDIRA!

AFAD tarafından deprem bölgelerinin işaretlenerek yayımlandığı fay haritasına göre; Kocaeli, birinci derece deprem bölgesi içinde yer almakta. Kuzey Anadolu Fay Hattı, Kocaeli'nin büyük bir kısmından geçiyor. Kocaeli’de sadece Kandıra’nın bir kısmı ikinci derece deprem bölgesi olarak işaretlendiği görüldü.

Gemlik Körfezi'ndeki depremin sürpriz olmadığını açıklayan Doç. Dr. Irmak: Artçı depremler devam edecek!

İzmit şehir merkezinde acil kentsel dönüşüme ihtiyaç var! Binalar resmen yamuluyor!

Kocaeli'deki 4 adet arsa yüzde 20 indirim fırsatıyla satışa çıkıyor! 

Geri Dön