03 / 05 / 2024

Gemlik Günaydın Sitesi malikleri tapularını aldı!

Gemlik Günaydın Sitesi malikleri tapularını aldı!

Manastır Bölgesi'nde bulunan kentsel dönüşüm için yıkılan Günaydın Sitesi arsa malikleri Bursa İdare Mahkemesi'ne açılan davayı kazanarak tapularını aldı...



1986 yılında yapılan ancak, inşaat sırasında deniz kumu kullanıldığı için yapılan incelemelerde yapısal ömrünü tamamladığı öğrenilen Günaydın Sitesi sakinleri, kentsel dönüşüm yasasından yararlanarak, yeni konutların yapılması için karar almıştı. 


Vizyon Yapı ile anlaşan 92 kat maliki evlerini boşaltarak kiraya çıktılar. Ancak, 8 konut sahibinin açtığı davalar nedeniyle, yasanın kira haklarından yararlanamayan malikler, zor durumda kalmışlardı. 

Bu arada, binalar yıkılmış, ancak yeni açılan davalar ile yürütmeyi durdurma kararı alınmıştı. 

Şehircilik ve İmar Bakanlığı Bursa Bürosu Kentsel dönüşüm yasasından yararlanmak isteyenlerin arsalarını açık arttırma ile ihaleye çıkartmış ve konut sahipleri ile dışarıdan ihaleye girenler arsalarına sahip olmuşlardı. 


Bu arada yeniden açılan bir dava sonucu arsa satışlarına da İdare Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı çıkarılması üzerine, karşılıklı açılan davalar sonuçlanarak, itiraz sahiplerinin taleplerinin mahkemece reddedilmesi üzerine, Günaydın Sitesi’nde arsaları bulunan malikler, tapularını önceki gün aldılar. Tapuların alınması üzerine, kentsel dönüşümü gerçekleştirecek olan Vizyon Yapı’nın  da Belediyeye inşaat ruhsatı almak için başvurduğu öğrenildi. 


Gemlik Körfez


Geri Dön