21 / 05 / 2024

Gemlik Günaydın Sitesi dava

Gemlik Günaydın Sitesi dava

Manastır Bölgesi'nde bulunan kentsel dönüşüm için yıkılan Günaydın Sitesi arsa malikleri Bursa İdare Mahkemesi'ne açılan davayı kazanarak tapularını aldı...

Merkez Bankası'nın 'kiralar düşüyor' açıklaması gerçeğe uymadı: CHP'li Günaydın, 'Şehir şehir gezip bakın' dedi!

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 'Merkez Bankası'nın konut fiyatları ve kiralar düşüyor' açıklamasına değindi ve şehir şehir gezip bakıldığında böyle olmayacağını vurguladı. İşte Günaydın'ın o açıklaması...

Günaydınlar Gayrimenkul Kiralama Limited Şirketi kuruldu!

Günaydınlar Gayrimenkul Kiralama Limited Şirketi bugün Esenler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Rıdvan Zengin tarafından kuruldu.

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi'nde dönüşüm başladı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gülsan Sanayi Sitesi dönüşüm projesinde çalışmalar başladı. Projeye yönelik açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çalışmaların Nisan 2022'de biteceğini dile getirdi. 

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi yeni modern yerine taşınıyor!

Samsun'da bulunan Gülsan Sanayi Sitesi, yakın zaman içerisinde kent merkezinde bulunan yeni yerine taşınacak.

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi yeni millet bahçesi alanına katılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gülsan Sanayi Sitesi'nin 2022'de yeni yapılacak modern sanayi sitesine taşınmasına ilişkin konuştu. Demir, mevcut alanın Millet Bahçesi ve Doğu Park içine katılacağını belirtti.

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi 2022'nin sonunda tamamlanacak!

Çalışmalarına devam eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gülsan Sanayi Sitesi esnafıyla buluştu. Başkan Demir, 2022 yılının sonunda tüm esnafların kendi dükkanlarına geçeceğini söyledi.

Kahraman Günaydın, Deniz Finansal Kiralama'dan ayrıldı!

Deniz Finansal Kiralama Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Kahraman Günaydın, 30 Nisan 2020 tarihinde Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyeliği görevinden istifa etti.

Nef Özge Günaydın'ın 'Rhinos Back in Town' isimli sergisine sponsor oldu! 

Özge Günaydın'ın "Rhinos Back in Town" isimli kişisel sergisi 20 Mart Cuma günü, Nef’in ana sponsorluğunda sanatseverlerle buluşacak. Sergi, Maslak-Masterpiece Hall’da 20 Nisan 2020'e kadar her gün 11:00-20:00 saatlerinde açık olacak...

Basın Sitesi'ndeki binanın yıkım görüntüleri tartışma yarattı!

İstanbul Bahçelievler Basın Sitesi'nde bulunan 11 katlı 80 dairelik bina, dün akşam saatlerinde yıkıldı. Bazı bölümleri kendiliğinden çökerken, binanın yıkım görüntüleri de tartışma yarattı.

Zihni Şahin'den Gülsan Sanayi Sitesi açıklaması!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Gülsan Sanayi Sitesi'nin dönüşümü ile ilgili bazı açıklamalar yaptı.

Gülsan Sanayi Sitesi’nde kamulaştırmalar başladı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada Gülsan Sanayi Sitesi’nde kamulaştırma işlemlerine başlandığını, bu zamana kadar 15 milyon TL ödeme yapıldığını belirtti.

Günaydın Yapı Mobilya İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Günaydın Yapı Mobilya İnşaat Limited Şirketi Necat Söze, Ömer Balcı tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi taşınıyor!

Samsun'da 250 dükkanda 7 bin kişinin çalıştığı Gülsan Sanayi Sitesi taşınıyor. Bölgede yıkım çalışmaları 6 ay içinde başlayacak.

Gemlik Günaydın Sitesi dava Haberi

Gemlik Günaydın Sitesi dava

1986 yılında yapılan ancak, inşaat sırasında deniz kumu kullanıldığı için yapılan incelemelerde yapısal ömrünü tamamladığı öğrenilen Günaydın Sitesi sakinleri, kentsel dönüşüm yasasından yararlanarak, yeni konutların yapılması için karar almıştı. 


Vizyon Yapı ile anlaşan 92 kat maliki evlerini boşaltarak kiraya çıktılar. Ancak, 8 konut sahibinin açtığı davalar nedeniyle, yasanın kira haklarından yararlanamayan malikler, zor durumda kalmışlardı. 

Bu arada, binalar yıkılmış, ancak yeni açılan davalar ile yürütmeyi durdurma kararı alınmıştı. 

Şehircilik ve İmar Bakanlığı Bursa Bürosu Kentsel dönüşüm yasasından yararlanmak isteyenlerin arsalarını açık arttırma ile ihaleye çıkartmış ve konut sahipleri ile dışarıdan ihaleye girenler arsalarına sahip olmuşlardı. 


Bu arada yeniden açılan bir dava sonucu arsa satışlarına da İdare Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı çıkarılması üzerine, karşılıklı açılan davalar sonuçlanarak, itiraz sahiplerinin taleplerinin mahkemece reddedilmesi üzerine, Günaydın...