25 / 07 / 2024

Günaydın Sitesi kentsel dönüşüm

Günaydın Sitesi kentsel dönüşüm

Manastır Bölgesi'nde bulunan kentsel dönüşüm için yıkılan Günaydın Sitesi arsa malikleri Bursa İdare Mahkemesi'ne açılan davayı kazanarak tapularını aldı...

Merkez Bankası'nın 'kiralar düşüyor' açıklaması gerçeğe uymadı: CHP'li Günaydın, 'Şehir şehir gezip bakın' dedi!

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 'Merkez Bankası'nın konut fiyatları ve kiralar düşüyor' açıklamasına değindi ve şehir şehir gezip bakıldığında böyle olmayacağını vurguladı. İşte Günaydın'ın o açıklaması...

Konak, kentsel dönüşümle modern bir görünüm kazanacak!

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Gürçeşme bölgesinin imar planları Konak Belediyesi Meclis İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından geçti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, projelerin hayata geçirilmesinin ardından ilçenin modern bir görünüm kazanacağını söyledi.

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz: Çalışmalar hangi mahallelerde ne durumda? 

Gölcük’ün merkezinin dönüşümüne imkan sunacak olan Kentsel Dönüşüm projesinde yeni yapılacak binalar için zemin iyileştirme çalışması sürüyor. Peki Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Beylikdüzü Gürpınar'da kentsel dönüşüm başladı!

Beylikdüzü Belediyesi Gürpınar'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. Çalışmalar dahilinde Gürpınar Mahallesi Siteler Bölgesi’nde bulunan Doğa Apartmanı'nın yıkımı gerçekleşti.

Eskişehir Gündoğdu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde yıkım çalışmaları başladı. 

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi'nde dönüşüm başladı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gülsan Sanayi Sitesi dönüşüm projesinde çalışmalar başladı. Projeye yönelik açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çalışmaların Nisan 2022'de biteceğini dile getirdi. 

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi yeni modern yerine taşınıyor!

Samsun'da bulunan Gülsan Sanayi Sitesi, yakın zaman içerisinde kent merkezinde bulunan yeni yerine taşınacak.

Kahraman Günaydın, Deniz Finansal Kiralama'dan ayrıldı!

Deniz Finansal Kiralama Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Kahraman Günaydın, 30 Nisan 2020 tarihinde Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyeliği görevinden istifa etti.

Nef Özge Günaydın'ın 'Rhinos Back in Town' isimli sergisine sponsor oldu! 

Özge Günaydın'ın "Rhinos Back in Town" isimli kişisel sergisi 20 Mart Cuma günü, Nef’in ana sponsorluğunda sanatseverlerle buluşacak. Sergi, Maslak-Masterpiece Hall’da 20 Nisan 2020'e kadar her gün 11:00-20:00 saatlerinde açık olacak...

Ali Güney: Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kararlıyız!

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili İzmit Belediye Meclisi’nin ortak hareket etmelerinin memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak Başkan Güney yaptığı açıklamada “Milletimizin beklentilerini karşılayan her adımı sonuna kadar desteklemeye devam edec

Basın Sitesi'ndeki binanın yıkım görüntüleri tartışma yarattı!

İstanbul Bahçelievler Basın Sitesi'nde bulunan 11 katlı 80 dairelik bina, dün akşam saatlerinde yıkıldı. Bazı bölümleri kendiliğinden çökerken, binanın yıkım görüntüleri de tartışma yarattı.

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz!

Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda en hızlı ilerlemeyi sağlayan belediyelerin arasında yer alan Gölcük Belediyesi, yılların sorunu olan Gölcük Denizevler kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdi.

Gölcük Denizevler Kentsel Dönüşüm Projesi yükseliyor!

Gölcük Denizevler Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında üç ay önce Başbakan Binali Yıldırım tarafından Sivritepe Mahallesi´nde temeli atılan 541 adet konut, 14 adet dükkan ve bir camiden oluşan proje hızla yükseliyor.

Günaydın Sitesi kentsel dönüşüm Haberi

Günaydın Sitesi kentsel dönüşüm

1986 yılında yapılan ancak, inşaat sırasında deniz kumu kullanıldığı için yapılan incelemelerde yapısal ömrünü tamamladığı öğrenilen Günaydın Sitesi sakinleri, kentsel dönüşüm yasasından yararlanarak, yeni konutların yapılması için karar almıştı. 


Vizyon Yapı ile anlaşan 92 kat maliki evlerini boşaltarak kiraya çıktılar. Ancak, 8 konut sahibinin açtığı davalar nedeniyle, yasanın kira haklarından yararlanamayan malikler, zor durumda kalmışlardı. 

Bu arada, binalar yıkılmış, ancak yeni açılan davalar ile yürütmeyi durdurma kararı alınmıştı. 

Şehircilik ve İmar Bakanlığı Bursa Bürosu Kentsel dönüşüm yasasından yararlanmak isteyenlerin arsalarını açık arttırma ile ihaleye çıkartmış ve konut sahipleri ile dışarıdan ihaleye girenler arsalarına sahip olmuşlardı. 


Bu arada yeniden açılan bir dava sonucu arsa satışlarına da İdare Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı çıkarılması üzerine, karşılıklı açılan davalar sonuçlanarak, itiraz sahiplerinin taleplerinin mahkemece reddedilmesi üzerine, Günaydın...