27 / 04 / 2024

Konak, kentsel dönüşümle modern bir görünüm kazanacak!

Konak, kentsel dönüşümle modern bir görünüm kazanacak!

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Gürçeşme bölgesinin imar planları Konak Belediyesi Meclis İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından geçti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, projelerin hayata geçirilmesinin ardından ilçenin modern bir görünüm kazanacağını söyledi.



İzmir Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ilave edildi.

Son olarak Etüt Proje Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Gürçeşme 1’inci Etap plan revizyonu meclis gündemine geldi.

İsmet Paşa ve Mehtap mahalleleri ile, Lale, Küçükada ve Ferahlı mahallelerinin bir bölümünü içeren 1/1000 ölçekli uygulama imar planı kasım ayı olağan meclis toplantısında gündeme alınmıştı.

Yaklaşık 25 bin vatandaşın ikamet ettiği bölgenin imar planlarına İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi.

Komisyon raporu 1 Aralık 2023 tarihinde düzenlenecek meclis toplantısında meclis üyelerinin onayına sunulacak. Sözz konusu raporun meclisten de geçmesi bekleniyor.

Gündem maddesi şu şekilde:

Konak ilçe sınırları içinde yer alan İsmet Paşa ve Mehtap mahalleleri ile, Lale, Küçükada ve Ferahlı mahallelerinin bir bölümünü içeren alanda 1/1000 ölçekli Gürçeşme 1’inci Etap Uygulama İmar Planı Revizyonunun oybirliği ile uygun bulunduğuna yönelik İmar Kentsel Dönüşüm Komisyonu raporu

Konak, kentsel dönüşümle modern bir görünüm kazanacak!

BATUR: ŞEHİR MODERN SİLUET KAZANACAK

Öte yandan, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur bu bölgenin planlanmasına yönelik yaptığı açıklamada, “Beştepeler’den sonra Yenişehir’den Mersinli’ye uzanan ters L biçimindeki bölgemiz ve Gürçeşme bölgesinin planları var. Şu anda ikisinin de üzerinde çalışıyoruz. Kentsel dönüşüme ilişkin anayasayı 1.5 yıl içinde tamamladık. Önümüzdeki 6 ayda tüm bölgelerimizin planları sona erecek. Konak’ta kentsel dönüşüm planı olmayan bölge kalmayacak. Aynı zamanda, Beştepeler ve Yeşildere projelerinin uygulanması ile uçaktan bakarken ya da Yeşildere yolundan geçerken gördüğünüz görüntü değişecek. Şehir modern bir siluet kazanacak” diye konuşmuştu.

Konak, kentsel dönüşümle modern bir görünüm kazanacak!

İZMİR’DEKİ TAŞKIN MAĞDURLARINA MADDİ DESTEK

Diğer taraftan, Konak ve Karşıyaka ilçelerinde denizin bir metreden fazla yükselmesi yüzünden sahil kesimindeki pek çok sokak, deniz sularının altında kalmıştı. 

Bu kapsamda, hafif, orta ve ağır hasara uğrayan iş yeri sahiplerine 15 bin lira, 20 bin ve 25 bin liralık katkı sağlanması öngörüldü. 

Apartmanlarda ve sitelerde aidat krizi! Her daire eşit aidat mı öder?

Zonguldak’ta vatandaşlardan  TOKİ  tepkisi! Konutlar ne zaman teslim edilecek?

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ‘İlk kez söylüyorum’ diyerek uyardı! Bu ilde 7,4 şiddetinde deprem bekleniyor!

Geri Dön