28 / 04 / 2024

Zonguldak’ta vatandaşlardan TOKİ tepkisi! Konutlar ne zaman teslim edilecek?

Zonguldak’ta vatandaşlardan TOKİ tepkisi! Konutlar ne zaman teslim edilecek?

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 2021 yılının başında inşasına başlanan 197 konutluk TOKİ projesinde müteahhit firmanın işi bırakması nedeniyle aylardır çalışma yapılmadığı ifade edildi. TOKİ konutlarının hak sahipleri konutların halen bitirilmediği gerekçesiyle CİMER’e şikayette bulundu.



Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Velioğlu Mahallesi'nde hak sahiplerine geçen yıl teslim edilmesi planlanan 197  TOKİ  konut projesinin yüzde 96’lık kısmı tamamlandıktan sonra yüklenici firma iddiaya göre artan maliyetler nedeniyle işi bıraktı. Daha önce de firma ile süre uzatımına gittiği belirtildi. Bu yılın başında konutları teslim etmesi gereken yüklenici firma işi bırakınca  TOKİ’ye kayyum atandığı belirtilmiş fakat herhangi bir gelişme yaşanmamıştı.

Zonguldak Pusula gazetesinin haberine göre, çevre düzenlemesi ve alt yapı çalışmaları gerçekleşmeyen TOKİ konut projesinden konut alan hak sahipleri defalarca mağdur olduklarına vurgu yaparak Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayette bulundu.

Aylardır herhangi bir çalışmanın yapılmadığı TOKİ projesinden konut alan vatandaşların bir an önce konutlarına geçmek istediği aktarıldı.

Zonguldak’ta vatandaşlardan TOKİ tepkisi! Konutlar ne zaman teslim edilecek?

ZONGULDAK’TA SELDEN ETKİLENENLERE 5 BİN TL DESTEK

Öte yandan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Afetten etkilenen herkese hane başı olmak üzere 5 bin TL Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza, Zonguldak merkezde 100 hane için toplam olarak 500 bin TL ve bunun yanı sıra, Zonguldak Ereğli'de 311 hane için toplam olarak 1 milyon 555 bin TL kaynak aktardık” dedi.

Zonguldak’ta vatandaşlardan TOKİ tepkisi! Konutlar ne zaman teslim edilecek?

Bakan Göktaş, X hesabından yaptığı paylaşımda, selden etkilenenlere sağlanacak desteğe ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Batman ve Zonguldak'ta meydana gelen sel felaketinden etkilenen hanelerimizin her daim yanındayız. Bu doğrultuda, Bakanlık olarak afetten etkilenenler için hane başı 5 bin TL olmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza, Batman'da 1188 hane için toplamda 5 milyon 940 bin TL kaynak ayırdık. Bunun yanı sıra, Zonguldak merkezde yer alan 100 hane için toplam olarak 500 bin TL, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yer alan 311 hane için toplamda 1 milyon 555 bin TL ödenek aktardık. İki ilimiz için ayırdığımız toplam kaynak 7 milyon 995 bin TL’dir.”

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ‘İlk kez söylüyorum’ diyerek uyardı! Bu ilde 7,4 şiddetinde deprem bekleniyor!

Konut kredisinde stoklar eriyor, faizler el yakıyor!

Ankara’da aşırı talep konut fiyatlarını artırdı!


Geri Dön