27 / 04 / 2024

Gemlik'te imar planlarına meclis üyelerinden tepki!

Gemlik'te imar planlarına meclis üyelerinden tepki!

Gemlik'te, Atatepe'den Kurtul girişine kadar revize edilen depolama imar planları, belediye meclisi üyeleri ve mimarlara anlatıldı. Tartışmalar yaşanan toplantı, çoğu meclis üyesi salondan ayrılınca sona erdi.




Ömer Kahraman ek hizmet binasında yapılan toplantıda, firma sahibi Hasan Şahin Devirgen, yaklaşık 500 hektarlık alanı planladıklarını belirtti. Gemlik'in, Bursa'nın ve çevre illerin çıkış noktası olduğunun altını çizen Devirgen, "Az ama geniş yollar yaptık. En küçük yolumuz 15 metre, büyük yollarımız da 30 metre büyüklüğünde. Depolama alanında sağlık, okul ve kültür alanlarına ihtiyaç yok. Meslek lisesi, ilkokul ve spor alanını da planlara dâhil ettik. Bölgede üç adet de kamyon otoparkı planladık" dedi. 



"TENKİT YAPILIYOR" 


MHP grubu sözcüsü Osman Doğan, "Bu tip planlarda kurumlardan görüş almak gerekir. Görüş alındı mı?" diye sordu. Devirgen, "Biz her planla ilgili kurumlardan görüş alıyoruz. Bu konuda da Karayolları, BOTAŞ ve UEDAŞ gibi kurumlardan görüş aldık" cevabını verdi. Üye Özgür Aksoy ise, Gemlik'te bulunan akademik odalardan görüş alınıp alınmadığını sordu. Devirgen, "Akademik odalardan görüş almak zorunda değiliz. Daha önce akademik oda yönetimlerinde de bulunduk. Orada fikir üretmek yerine sadece tenkit yapılıyor" ifadesini kullandı. CHP'li Emir Birgün de bunun üzerine, "Akademik odalara bu şekilde ithamda bulunamazsınız" karşılığını verdi. 



 "BERABER ÇÖZMEK İSTİYORUZ" 


Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu Serbest bölge ve sanayi bölgesine uygun plan yapılmış. 30 metrelik yollar bence mantıklı. Planlaryapılasmanm onunde olmalı. Konu komisyonlar sonrası mecliste görüşülecek. Bu plan değişikliğini başka noktaya çekmeye raber 7 Glwlik'in kelelerini beraber çözmek istiyoruz" dedi. Miınarar Odası Başkanı llyas Yüce ise, "Topantıya biz de davet edildik. Bilgiler bize daha önceden verilmiş olsa inceleyebilirdik. Bu iş sadece projeyi duvaa yansıtarak olmaz. Biz de farklı fikirBl,rada sadece izleyicio arak bulunduk. Aç.klamada plan notlarının da olması lazım" dedi. 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön