28 / 04 / 2024

Silivri imar planlarına vatandaşlardan yeni suç duyurusu: Evlerimizi elimizden alacaklar!

Silivri imar planlarına vatandaşlardan yeni suç duyurusu: Evlerimizi elimizden alacaklar!

2013'te iptal edilen ancak geçen aralık ayında yeniden yürürlüğe alınan Silivri imar planlarına karşı vatandaşlardan suç duyurusu geldi. Bölge sakinleri "Evlerimizi elimizden alacaklar" endişesi yaşıyor...



2013 senesinde iptal edilen ancak geçtiğimiz Aralık'ta yeniden yürürlüğe alınan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Silivri İlçesi Selimpaşa, Ortaköy ve Kavaklı Tem Otoyolu Güneyi 1/5.000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı’ ile ilgili suç duyurusu yapıldı. 

Selimpaşa Mahallesi’ndeki konut alanlarını ‘park alanı’ ve ‘taşkın alan’ ilan eden plana karşı 115 vatandaş tarafından itiraz dilekçesi sunuldu. 

Silivri imar planlarına vatandaşlardan yeni suç duyurusu: Evlerimizi elimizden alacaklar!

BirGün'de yer alan habere göre; konutlarının keyfi şekilde elinden alınacağından endişe duyan Selimpaşa halkı, planın arkasında bir ‘rant projesi’ olduğu iddiasını gündeme getirerek, belediyeye tepkilerini gösterdi. 

Savcılığa teslim edilen dilekçede, delil olarak eski Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın rant iddiaları ile ilgili beyanlarına yer verildi. 

Av. Doç. Dr. Tolga Şirin, Silivri Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunan 115 kişi adına açıklamalarda bulundu ve Silivri Selimpaşa’nın Kanal İstanbul projesi için önem arz eden bir mevki olduğuna dikkat çekerek, bunun rantçıların radarına girdiğini söyledi. 

Silivri imar planlarına vatandaşlardan yeni suç duyurusu: Evlerimizi elimizden alacaklar!

Daha önce Danıştay’ın verdiği iptal kararının görmezden gelindiğinin altını çizen Tolga Şirin, "2013'te, bu haberler çıkar çıkmaz bu bölgedeki konutların tasfiyesi için yeni bir imar planı kabul edilmişti. Ancak idari yargı, ‘imar transferi’ gibi ne idüğü belirsiz kavramlarla yapılan bu el atmayı hukuka aykırı görerek planı iptal etmişti. Şimdi aynı yemek ısıtılıp tekrar takdim ediliyor. Danıştay kararı yok sayılıyor ve aynı usulle bu alandaki konutlara el konulmak isteniyor" ifadelerini kullandı. 

Her türlü hukuk yoluna başvurmaktan geri durmayacaklarının altını çizen Şirin, olayın arkasındaki rant iddialarının soruşturulmasını istediklerini söyledi. 

Aktarılan bilgilere göre, söz konusu imar planları 2013'te vatandaşların itirazlarının ardından iptal edilmişti. Dönemin Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, konuya ilişkin açıklamasında "Avcılar’dan buraya kadar 100 kilometrelik bir bandı boşaltacaklar. Burada inanılmaz bir rant mevcut" diye konuşmuştu. Işık, plan askıya çıktığında Silivri’den 13 bin kişinin itiraz dilekçesi verdiğini de belirtmişti.

1 milyon TL’nin faizi son 1 ayda dolardan az kazandırdı! Peki 1 milyon lirayı nereye yatırmalı?

Honda'dan büyük fırsat: Tam 175 bin TL'lik indirim geldi!

Meclis'te emekli maaşı tepkisi: Emekliler sadece 20 günlük kira ödeyebilecek durumda!


 


Geri Dön