29 / 09 / 2024

Gemlik'te yeni adliye binası yapılacak!

Gemlik'te yeni adliye binası yapılacak!

Gemlik Adliye binasının depreme dayanıklı olmadığı ve tehlike altında görev yapan hâkim ve savcıların yanı sıra adliye personelinin de ölüm tehlikesi altında hizmet vermesine gösterdikleri tepki Ankara'da yankı buldu...





Gemlik'te yeni adliye binası için ihale süreci başlarken, adliye geçici olarak kiralık binada hizmet verecek. Gemlik Adliye binasının depreme dayanıklı olmadığı ve tehlike altında görev yapan hâkim ve savcıların yanı sıra adliye personelinin de ölüm tehlikesi altında hizmet vermesine gösterdikleri tepki Ankara'da yankı buldu. Adalet Bakanlığı'nın daha önce kirasını yüksek bularak karşı çıktığı dere boyu mevkiindeki sosyal yaşam merkezi yanında bulunan iki bin 500 metrekarelik binaya olur vermesinin ardından söz konusu binanın iç düzenlemesine başlandı. Halen bin 250 metrekarelik 5 katlı ve apartman dairesinden oluşma binada hizmet veren Gemlik Adliye Sarayı'nın yeni binasında inceleme yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, zemin katında güvenlik, adli sicil ve icra birimlerinin yer alacağı binanın kullanışlı bir şekilde iç dizaynının yapıldığını söyledi.

Ayaz, hali hazırda kullanılan binanın 2 katı büyüklüğündeki yeni kiralık yerin daha kullanışlı ve sağlam bir yapı olduğunu belirterek, "İhale aşamasına gelen yeni adliye binası tamamlanana kadar burada hizmet vereceğiz" dedi. Mehmet Ayaz, yeni binanın 15 Ekim tarihinde hizmete gireceğini söyledi.

Hürriyet Bursa

Geri Dön