27 / 04 / 2024

Genç mimarlar ‘Altın Çekül mimarlık ödülleri’ için yarışıyor!

Genç mimarlar ‘Altın Çekül mimarlık ödülleri’ için yarışıyor!

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen ve yapı sektörünün prestij ödülleri olarak bilinen ‘ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’ bu yıl 4 kategoride düzenleniyor.



1991 - 2018 yılları arasında Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen ve yapı sektörünün prestij ödülleri olarak bilinen ‘ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’, Türkiye’nin yapı malzemesi alanındaki ilk ve tek ürün ödül programı altında gerçekleşiyor. 2020 yılı itibariyle YAPI KATALOĞU çatısı altında 29'uncusu gerçekleşecek ‘ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’ şimdi uluslararası arenada yer alacak.

Kendi alanlarında uzman ve profesyonelden meydana gelen jürinin, 4 kategoride seçeceği ‘ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’ programı kaapsamında 2020 yılında ilk kez gerçekleşecek ‘ALTIN ÇEKÜL Mimarlık Ödülleri’ de sahiplerinin olacak.

2020’nin teması “Taşınabilir Yaşam Birimi”

Ödül programına katılan tüm firmalar ile sektöre yeni giren Türk mimarları buluşacak. çok yönlü bu yarışma kapsamında, ALTIN ÇEKÜL’e başvuru yapan firmaların ödül için katıldıkları ürünler bu yarışmada değerlendiririlecek Mimarlar için ana malzemeyi oluşturacaklar. Katılan firmaların ilettikleri ürünler eşliğinde sektöre yeni atılan (5 yıllık mimarlık ofisi sahibi) Türk mimarlar 2020 senesi için açıklanan “Taşınabilir Yaşam Birimi” konsepti kapsamında en iyi tasarımı oluşturmak için yarışacaklar. Her yılın temasında, mimarlar ve yapı malzemesi firmalarının malzemelerinin birleştiği bir tasarım yarışmasının ardından bir maket / proje enstalasyonu yer alacak.


Geri Dön