İş Fırsatları

Gençler dikkat! THY en az lise mezunu 1300 personel ve işçi alımı yapacak! İşte başvuru detayları...

İş arayanlara müjde! Türk Hava Yolları (THY) kabin memuru, pilot ve personel ile işçi kadrolarında çalıştırmak üzere 1300 kişi alacağını duyurdu. Peki başvuru şartları ne oldu? İşte ayrıntılar...Söz konusu açıklamada personel alımının detaylarına yer verildi

Türk Hava Yolları (THY) 1000 kabin memuru, 200 pilot ve 100 işçi ile personel alımı yapacağını açıkladı. Söz konusu açıklamada personel alımının detaylarına yer verildi. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat yaptığı açıklamada son iki yıl içinde personel alımının çok az olduğunu, pandemi nediyle alımların kısıtlı yapıldığını bununla birlikte çok sayıda açık olduğunu kaydetti. 

THY'de 12 bin 113 kabin memuru ve 5 bin 643 pilot olmak üzere toplamda 17 bin 756 kişi istihdam ediliyor. Son iki yılda alım yapılmadığını kaydeden Türk Hava Yolları , bu yıl personel alımına hız kazandıracağını belirtti. Bolat yaptığı açıklamada yeni hat taleplerine karşılık verilmesi için pilot ve kabin memuru eksikliklerinin tamamlanması gerektiğini aktardı.

17 senden bu yana Türk Hava Yolları bünyesinde çalıştığını ve işin mutfağından geldiğini söyleyen ve açıklamasına devam eden Bolat, toplamda 377 uçak ile 129 ülkede toplamda 340 noktaya uçtuklarını , gidilecek yer ve uçak sayısının artması ile birlikte pilot ihtiyacının kabin memuru ihtiyacının arttığını kaydetti. Peki THY personel alımı ne zaman yapılacak, başvuru şartları ne olacak? İşte detaylar...

HAVACILIKTA ÇOK BÜYÜK BİR EKSİK OLACAK

Gelecek 3 yılda hem ülkemizde hem dünyada ciddi pilot eksiğinin olacağını aktaran Bolat, "Bir pilotun yılda kullanılacağı saat sabit, bu değişmez. Şu anda pilot arıyoruz. Kendimiz de pilot yetiştiriyoruz ve kapasiteyi artırmayı düşünüyoruz. Şu an 400 yabancı pilotumuz var, 400 yerli pilot gelse hepsini alırız" dedi.

"1300 PERSONEL VE İŞÇİ ALIMI YAPACAĞIZ"

Dünya Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Bolat, yakın zamanda 200 pilot alımı yapılacağını söyleyen Bolat, 1000 kabin memuru alımı da yapılacağını kaydetti. 100 civarında da personel ve işçi kadrolarına personel alımı yapılacağı açıklandı. Bolat yaptığı açıklamada, "Alacağımız pilot 200’ü geçer ama uçuşa hazır ve istediğimiz tipte bulmamız zor gibi. 1.000 civarında kabine, 100 civarında da diğer bölümlere alıyoruz" ifadelerini kullandı. İşte başvuru tarihi ve alım yapılacak alanlar...

THY HANGİ BRANŞLARDAN ALIM YAPACAK

Kabine memuru olarak çalışmak isteyenler için memur alımı en az lise, pilot alımı ise en az ön lisans mezunlar arasından yapılacağı belli oldu.

THY BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Türk Hava Yolları kapsamında çalışmak isteyenler için henüz herhangi bir şart veya herhangi bir başvuru şekli verilmedi.

BİM 1 Temmuz Cuma aktüel ürünler kataloğunda neler var? İşte BİM aktüel ürünler 1 Temmuz 2022 fiyat listesi 

Migros'ta indirim rüzgarı esiyor! Ayçiçek yağı, kırmızı et, salça ve sebzede dev fırsat! 24 Haziran 2022 fiyat listesi

Yuki'den şok fiyatlar! Elektrikli, 3 tekerlekli Yuki Greta Mini'nin fiyatı ne kadar? İşte 24 Haziran 2022 fiyat listesi!