İş Fırsatları

THY en az lise mezunu 1300 personel ve işçi alımı yapacak! İşte Türk Hava Yolları personel başvuru şartları...

Türk Hava Yolları (THY) bünyesine , kabin memuru, pilot ve personel ile işçi kadrolarında çalıştırmak üzere 1300 kişi alacağını açıkladı. Peki başvuru şartları ne oldu? İşte detaylar...Yapılan açıklamada en az lise mezunu adaylar arasından Türk Hava Yolları bünyesine yapılacak personel alımının detaylarına yer verildi

Türk Hava Yolları (THY) 1000 kabin memuru, 200 pilot ve 100 işçi ile personel alımı yapacağını ilan etti. Yapılan açıklamada en az lise mezunu adaylar arasından Türk Hava Yolları bünyesine yapılacak personel alımının detaylarına yer verildi.

Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat yaptığı açıklamada son 2 yıl içinde personel alımının çok az yapıldığını, pandemi sebebiyle az yapılan personel alımı ile birlikte çok sayıda açık olduğunu bu sebeple yıl içinde yapılacak personel alımı ile açıkların kapatılacağı kaydetti. İşte başvuru şartları ve tüm detayları...

THY'de 12 bin 113 kabin memuru ve 5 bin 643 pilot olmak üzere toplamda 17 bin 756 personel istihdam ediliyor. Son iki yılda istihdama yönelik alım yapılmadığını belirten Türk Hava Yolları , bu yıl personel alımına hız kazandıracağını açıkladı. Bolat yaptığı açıklamada yeni hat taleplerine karşılık verilmesi için pilot ve kabin memuru eksikliklerinin tamamlanması gerektiğini söyledi.

17 yıldan bu yana Türk Hava Yolları bünyesinde çalıştığını ve işin mutfağından geldiğini belirterek açıklamasına devam eden Bolat, toplamda 377 uçak ile 129 ülkede toplamda 340 noktaya uçtuklarını , gidilecek yer ve uçak sayısının artması ile birlikte pilot ihtiyacının kabin memuru ihtiyacının arttığını söyledi. 

ÇOK BÜYÜK BİR EKSİK OLACAK

Gelecek 3 yılda hem Türkiye'de hem dünyada ciddi pilot eksiğinin olacağını aktaran Bolat, "Bir pilotun yılda kullanılacağı saat sabit, bu değişmez. Şu anda pilot arıyoruz. Kendimiz de pilot yetiştiriyoruz ve kapasiteyi artırmayı düşünüyoruz. Şu an 400 yabancı pilotumuz var, 400 yerli pilot gelse hepsini alırız" dedi.

THY MÜDÜRÜ AÇIKLADI: 1300 PERSONEL VE İŞÇİ ALIMI YAPACAĞIZ

Dünya Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Bolat, yakın zamanda 200 pilot alımı yapılacağını söyleyen Bolat, 1000 kabin memuru alımı da yapılacağını kaydetti. 100 civarında da personel ve işçi kadrolarına personel alımı yapılacağı açıklandı. Bolat yaptığı açıklamada, "Alacağımız pilot 200’ü geçer ama uçuşa hazır ve istediğimiz tipte bulmamız zor gibi. 1.000 civarında kabine, 100 civarında da diğer bölümlere alıyoruz" ifadelerini kullandı. İşte başvuru tarihi ve alım yapılacak alanlar...

 

Hangi Bölümleri Okuyan THY’ de Çalışabilir

Kabine memuru olarak çalışmak isteyenler için memur alımı en az lise, pilot alımı ise en az ön lisans mezunlar arasından yapılacağı belli oldu.

İlan Tarihi Belli Oldu Mu?

Türk Hava Yolları kapsamında çalışmak isteyenler için henüz herhangi bir şart veya herhangi bir başvuru şekli verilmedi.

BİM'de bugün hangi aktüel ürünler var? İşte BİM 21 Haziran 2022 aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi

TMO sıvı yağ, pirinç, fındık, nohut, mercimek, fasulye fiyatlarını açıkladı! İşte 21 Haziran 2022 güncel fiyat listesi

A101 23 Haziran Perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! A101'de neler indirimde? İşte 23 Haziran 2022 fiyat listesi

Mitsubishi L200'de 12 ay, yüzde 0,99 faiz fırsatı veya şimdi al, Eylül'de öde kampanyası! 21 Haziran 2022 fiyat listesi