17 / 05 / 2024

Gençler müjde! Vergisiz telefon ve bilgisayar alma şansı! İşte başvuru şartları...

Gençler müjde! Vergisiz telefon ve bilgisayar alma şansı! İşte başvuru şartları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gençlere bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti sağlayacaklarını belirtti.



Ahaber'de yer alan detaylara göre, cep telefonu fiyatlarının artmasıyla birlikte, yakın zamanda cep telefonu alacak olan gençler, öğrencilere vergisiz cep telefonu satışının şartlarını merak ediyor. Peki, Üniversite öğrencilerine vergisiz telefon satışı başladı mı? Öğrencilere ÖTV ve KDV'siz cep telefonu tarihleri belli oldu mu? İşte gündemde yer alan son gelişmeler...

ÖĞRENCİYE VERGİSİZ CEP TELEFONU SATIŞI BAŞLADI MI?

Vergisiz cep telefonu satışına ilişkin herhangi bir tarih açıklaması yer almıyor. Konu ile ilgili düzenlemenin gelecek günlerde yapılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, gençlere bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacaklarını ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceklerinş ifade etmişti.

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ CEP TELEFONU KOŞULLARI BELLİ OLDU MU?

Cep telefonunda vergi muafiyetinden üniversite öğrencileri faydalanacak. Düzenleme bir defaya mahsus olarak yapılacak.  Üniversitelerin ön lisans ya da lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler vergisiz cep telefonu uygulamasından yararlanabilecek.

Gençler müjde! Vergisiz telefon ve bilgisayar alma şansı! İşte başvuru şartları...

VERGİSİZ TELEFON FİYATLARI NE KADAR, KAÇ LİRA?

Örnek olarak, Apple 14 128 GB cihazın vergisiz satış fiyatı 18 bin lira olarak belirlenirken, KDV, ÖTV ve diğer vergiler eklendiğinde bu fiyat 42 bin liraya yükselmektedir.

Apple'ın son ürünü iPhone 14 Pro Max'in Türkiye satış başlangıç fiyatı 59 bin lira olurken, yaklaşık 26 bin lirasının vergilerden oluştuğu biliniyor. Bu cihazın ise vergisiz satış fiyatının 30 bin lira civarında olması bekleniyor.

CEP TELEFONU VERGİ ORANLARI

Telefonların vergisiz fiyatı üzerinden sırasıyla yüzde 1 oranında Kültür Bakanlığı Payı, yüzde 12 oranında TRT Bandrol Ücreti, ÖTV ve yüzde 18 oranında KDV alınıyor. Telefonun fiyatına göre ÖTV oranı yüzde 25, yüzde 40 ve yüzde 50 olarak değişiyor.

100 bin taşerona kadroda son durum! Taşerona kadro görüşmeleri başlıyor mu? 

Altın fiyatları yükselişte! Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram ve çeyrek altın kaç lira? 13 Haziran altın fiyatları

Akaryakıt fiyatları bugün kaç lira? Benzin, motorin, LPG litre fiyatlarında son dakika! Sürücüler dikkat! 


Geri Dön