09 / 05 / 2024

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? GSB kura çekimi ne zaman?

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? GSB kura çekimi ne zaman?

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? sorusu merakla soruluyor. İşte merak edilen yanıtlar!



GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere temizlik görevlisi alacak olan Bakanlık başvuruları 8 ile 12 Ağustos 2022 tarihlerinde yapıldı. İŞKUR tarafından kura çekimi yapılmak için gönderilen listede bulunan adayların, GSB kura çekimine katılacaklar. Kura çekimi 31 Ağustos 2022 Çarşamba günü yapılacaktır.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan adayların, kura çekimi 31 Ağustos 2022 Çarşamba günü gerçekleşecek. Kura çekim yeri daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı internet sitesinde bildirilecek.  Kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirilecek.

Kura çekiminden sonra sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenen tarihlerde sözlü sınava katılım sağlayacaktır. Sözlü sınav yeri ve tarihleri (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek.

SÖZLÜ SINAV İŞLEMLERİ

Kura çekimi sonrası sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar Bakanlık tarafından belirlenen tarihlerde sözlü sınava alınacaktır.

 Sözlü sınav yeri ve tarihleri Bakanlığımız (www.gsb.gov.tr) internet adresi üzerinden daha sonra ilan edilecektir. Ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sözlü sınavda adaylar; sınav kurulu üyelerinin her biri tarafından şu puanları almalıdır;

- Görevin gerektirdiği mesleki bilgi ve beceri sınavından(40 puan)

- Genel kültür sınavından( (40 puan)

- Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü olarak bilinen sınavdan( (10 puan)

-  Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu, (10 puan) konularından 100 puan üzerinden değerlendirecektir. Sınav kurulu üyelerinin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecektir.

Sözlü sınavda; görevin gerektirdiği mesleki bilgi ve beceri ile genel kültür alanında adaylara rastgele zarf çekme usulü ile sorular sorulacaktır. Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü ile liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğuna göre konularda da Sınav Kurulunca yapılacak değerlendirmeye bakılacaktır.

Sözlü sınavda başarılı olmak için, 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınmalıdır.

Hiç çalışmayan biri emekli olabilir mi?

TOKİ sosyal konut projesinde maaş sınırı belli oldu mu? TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları!

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır?


Geri Dön