22 / 11 / 2024
fuzul

Akçansa'nın düzenlediği Betonik Fikirler Proje yarışması sonuçlandı!

 Akçansa'nın düzenlediği Betonik Fikirler Proje yarışması sonuçlandı!

Akçansa gençlerin “enerji verimli” projelerini ödüllendirdi




Türk çimento sektörünün lideri Akçansa’nın üniversite öğrencilerinin yaratıcılıklarını ortaya koymalarını ve eğitimini aldıkları alana değer katmalarını sağlamak amacıyla bu yıl 3.sünü düzenlediği Betonik Fikirler Proje Yarışması’nda dereceye girme başarısı gösteren gruplar açıklandı.


Bu sene konusu Kapadokya Evleri’nden alınan ilhamla ‘Yapılarda enerji verimliliği için çimento ve betonun alternatif kullanım alanları’ olarak belirlenen yarışmada 200’ü aşkın öğrenci arasından belirlenen birinci grup öğrencileri iPad 2, ikinci ve üçüncü grup öğrencileri ise hediye çeki ile ödüllendirildi. 


Üniversite öğrencilerinin yeni nesil yaratıcı fikirlerini sektörle buluşturmak üzere düzenlenen Betonik Fikirler Proje Yarışması’nın finalistleri 17 Mayıs Perşembe günü Sabancı Center’da düzenlenen ödül töreni ile açıklandı. Büyük ilgi gören ödül törenine Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal, Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Mehmet Göçmen ile Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik de katılım gösterdi. 


İnşaat Mühendisliği, Mimarlık bölümü,  lisans ve yüksek lisans öğrencilerine açık olan yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversiteler başvuruda bulundu. Yarışmaya sunulan projeler, jüri üyeleri Prof. Dr. Mehmet Ali Taşdemir (İstanbul Teknik Üniversitesi), Prof. Dr. Halit Yaşa Ersoy  (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi), Prof. Dr Sermin Onaygil ( İTÜ Enerji Enstitüsü Enerji Planlaması ve Yönetim Anabilim Dalı Başkanı, Ahmet Çelik  (Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ), Tebernüş Kireçci (Emlakkulisi.com Şef Editörü) ve Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal tarafından titizlikle değerlendirildi.


Değerlendirme sonucunda, 3. Betonik Fikirler Proje Yarışması’nda birinciliği İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, ikinciliği Uludağ Üniversitesi Mimarlık bölümü öğrencileri elde etti. Üçüncülük ödülünü ise Yıldız Teknik Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinden oluşan iki grup paylaştı. Birinci grup öğrencilerine iPad 2, 2. gruba 2.000 TL ve 3. gruplara ise 1.000 TL’lik Teknosa hediye çeki verildi. Birinci olan ekip ayrıca Akçansa’da staj yapma hakkı da elde etti. 

Göçmen: Betonik Fikirler, üniversite-sanayi işbirliğinin çok güzel bir örneği…

Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Mehmet Göçmen ödül töreninde yaptığı konuşmada, Akçansa’nın bir yandan şirket olarak iş hedeflerini sürekli büyütürken diğer yandan da ‘sürdürülebilir’ dünya öngören yatırımlarıyla geleceğe yol aldığını vurguladı. 


Göçmen, “Üniversiteler, temel işlevleri eğitim ve bilim üretmek olan kuruluşlar. Sanayi ise bilimin çıktıları olan teknolojiye muhtaç bir yapı. Cumhuriyetin 100. yıldönümü olan 2023 yılı için önemli hedefleri bulunan Türkiye açısından üniversite-sanayi arasında verimli bir işbirliği kurmak büyük önem taşıyor.  Bu işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olan Betonik Fikirler Proje Yarışması ile Akçansa, bir yandan gençlerin eğitimine ve gelişimlerine katkı sağlarken, bir yandan da sektörün geleceğine ışık tutuyor. Bu nedenle Betonik Fikirler Proje Yarışması’nın gelenekselleşmesi ve her yıl gördüğü artan ilgi bizleri çok mutlu ediyor” diye konuştu. 


Gürdal: Sürdürülebilir bir gelecek için yapılardan enerji verimliliği büyük önem taşıyor…

Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal ise yapılarda enerji verimliliğinin tüm dünyada en önemli gündem maddelerinden biri olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: 


“Ülkemizde nihai tüketilen enerjinin yaklaşık %40’ının binalarda kullanıldığını biliyoruz. Dolaysıyla doğal kaynaklarımıza sahip çıkmak için yeşil binaların çoğalması büyük önem taşıyor. Biz de Türkiye’nin lider çimento üreticisi Akçansa olarak sürdürülebilir yapı malzemeleri için yenilikler geliştiriyoruz. Bu misyonumuzdan hareketle Betonik Fikirler Proje Yarışması’nda genç arkadaşlarımızı, en temel yapı malzemelerinden biri olan betonu kullanarak yaşam alanlarında enerji verimliliği sağlayan proje yaratmalarını istedik. Gençleri de tüm dünyada hakim olan bu dönüşüme dahil etmekten ve yenilikçi fikirlerini bizlerle paylaşmalarından büyük mutluluk duyduk.” 



Geri Dön