07 / 05 / 2024

Elyrad cam panel radyatörleri 600 derecede ısıtılıp -40 derecede şoklanıyor!

 Elyrad cam panel radyatörleri 600 derecede ısıtılıp -40 derecede şoklanıyor!

Elyrad, radyatörleri dekoratif bir öğe olarak kullanmak isteyenler için yüzde 80 camdan dekoratif panel radyatör üretiyor



Yaşanılan mekanların kapı ve pencere gibi vazgeçilmez öğelerinden birisi de radyatörlerdir. Kimimiz radyatörün görünmemesi için onu perde veya koltuk arkasına saklarız, kimimiz ise farklı tasarımlı radyatörler kullanarak dekoratif bir tarz oluştururuz. 


Çoğumuz radyatörleri başta okullar olmak üzere kamu kuruluşlarında tanıdık. Evlerimizde genellikle soba ile ısınıyorduk. Son 20 yılda doğalgazla birlikte kat kalorifer sistemleri hayatımızda daha çok yer etmeye başlayınca, radyatörlerden vazgeçemez olduk. Radyatörleri sevenimiz de oldu, onun görüntüsünden rahatsız olanımız da... İşte bu noktada Elyrad, radyatörleri farklı tasarlayarak onları itici görüntüsünden uzaklaştırdı. 


Elyrad, 6 yıl süren Ar-Ge çalışmasının sonucunda yüzde 80 camdan ürettiği cam panel radyatör ile sektörde bir ilke imza attı. Bu ürünün dünyada ilk kez kendileri tarafından üretildiğini anlatan Elyrad Cam Panel Radyatör'den Serdal Baş, estetik, dekoratif,  hijyenik özelliklerin yanı sıra enerji tasarrufuna da özen gösterildiğini söyledi. Cam panel radyatörün yüzde 80 enerji tasarrufu da sağladığını kaydeden Serdal Baş, “Doğalgaz ve elektrikle çalışabilen ürünlerimiz güvenli cam sıralamasında ilk sırada yer alan lamine cam estetiği ile doğal malzemeden ve yüzde 80 camdan üretildi. Bu sayede toksin, radyoaktif ve kansorejen maddeler içermiyor. Yüzeyindeki gözeneksiz yapı sayesinde bakteri barındırmıyor. Sınıfında ilk ve tek olma özelliği olan ürün, Led aksesuarlarıyla hem ısıtma hem de aydınlatma özelliğine sahip. Astım ve alerjik rahatsızlıkları olan insanlar için de avantajlı bir ürün” şeklinde konuştu.


Cam panel radyatörün tasarım ve mekanik patentinin kendilerine ait olduğunu ifade eden Baş, ürünün Ar-Ge'sine toplamda 3 milyon TL yatırdıklarını belirtti. Radyatörün üretimini Antalya Serbest Bölgesi’ne taşımak için kolları sıvadıklarını dile getiren Baş, önümüzdeki 3 ay içerisinde buradaki fabrikalarının faaliyete geçeceğini anlattı. Antalya Serbest Bölge’nin ardından Türkiye’de kurulması planlanan iki fabrikanın daha hazırlıklarına başladıklarını söyleyen Baş, üretimlerinin yüzde 99'uyla Asya ve Avrupa ülkelerini etkilediklerini kaydetti. Ürünün en önemli özelliklerinden birisinin kişiye özel tasarımlarla hazırlanabilir olduğuna vurgu yapan Baş, “İleri teknoloji ile üretilen Elyrad Cam Panel Radyatör, dekoratif özelliği ile diğer kalorifer petekleri gibi pencere altı ve koltuk arkasına saklama derdini ortadan kaldırıyor. Hatta mekanınızın en gözde yerine monte ettirebiliyorsunuz. En büyük özelliği de üzerine istediğiniz resmin lamine edilebiliyor olması. Gerekli bütün güvenlik sertifikalarına sahip üründe, desen filmlerinin iç katmanlarda yer alması nedeniyle desenin yıpranması ya da figürlerin bozulması mümkün değil. Camın kırılma olasılığı hiç yok. 600 derecede ısıtılıyor ve -40 derecede şoklanıyor. Son derecede dayanıklı bir cam” dedi.


Bayilik kanalıyla ürün kullanımını artırmaya yönelik faaliyetleri olduğuna değinen Baş, yurtiçinde 25 şehirde bayileri olduğunu ifade etti.  Baş, "Yurtdışında ise Almanya, Belçika, Fransa, İran, Bulgaristan’da bayiliklerimiz faaliyet göstermeye başladı. Yurtiçinde ve yurtdışında bulunan inşaat firmaları, mühendislikler ve ısı enerji sektörü başta olmak üzere ciddi projeler ve çalışmalara imza atmış bulunmaktayız" şeklinde konuştu.


Cam klima da yolda


Elyrad Cam Panel Radyatör’ün tüm patent, endüstriyel tasarım, CE Belgesi, TSE Belgesi ve Avrupa’daki tasarım tescil belgelerinin alınmış olduğunu belirten Baş, “Biz bu ürünümzle ısıtma sektörünün taşlarını yerinden oynatacağız diyecek kadar iddialıyız. Yeni projelerimiz her zaman var. Ar-Ge çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Ar-Ge’nin önemini biliyor ve gereken yatırımı yapıyoruz. Üzerinde çalıştığımız yeni ürünümüz cam klima. Ar-Ge birimimiz bu ürüne odaklanmış durumda” dedi.


Geri Dön