18 / 05 / 2024

Yurtdışında okula kira ve 200 bin dolar nakit desteği!

Yurtdışında okula kira ve 200 bin dolar nakit desteği!

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yüksek ve orta öğretim kurumlarının yurt dışında açacakları ofislerin yıllık kira giderlerini yüzde 60 oranında ve 200 bin dolara kadar destekleyeceklerini söyledi



Ekonomi Bakanı Çağlayan, "Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ" ve "Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları Hakkında Tebliğ" ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşuyor.

 

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yüksek ve orta öğretim kurumlarının yurt dışında açacakları ofislerin yıllık kira giderlerini yüzde 60 oranında ve 200 bin dolara kadar destekleyeceklerini açıkladı. Çağlayan, "Yıllık ticaret hacmi 50 milyar dolar civarında olan bilgisayar oyunu sektöründen Türkiye'nin en az 1 milyar dolar alabileceğini düşünüyoruz" dedi.

 

Yurt dışından gelen hastaya yol desteği


Çağlayan, "İlk kez 'yol desteği' adlı bir desteği uygulamaya koyacağız. Sağlık kuruluşlarımızın yurt dışından getirecekleri yabancı hastaların uçuş giderlerini yüzde 50 oranında ve hasta başına bin dolara kadar destekleyeceğiz" diye konuştu.


DÜNYA


Geri Dön