07 / 10 / 2024

Gennady I. Vorontsov: Bugün bu inşaata soyunan her işadamı zengin olabilecek!

Gennady I. Vorontsov: Bugün bu inşaata soyunan her işadamı zengin olabilecek!

Türkiye'nin müteahhitlik ve inşaat malzemesi ihracatında en önemli pazarlarından biri olan Rusya Federasyonu'nda işler yeniden açılmaya başlıyor...




Bir yanda 2014 Soçi Kış Olimpiyatları, diğer yanda 2018 'de Rusya'da yapılacak Futbol Dünya şžampiyonası milyarlarca dolarlık yeni iş fırsatları sunuyor. Ayrıca, Rusya Federasyonu ile Mersin Akkuyu'da inşa edilecek nükleer santral projesinde de 1 milyar dolarlık inşaat malzemesi kullanılması öngörülüyor.

DEİK Rusya Federasyonu Daimi Temsilcisi Önder Tekeli, 2014 Soçi Kış Olimpiyatları ve 2018 Dünya Futbol şžampiyonası dolayısıyla Rusya'da Türk inşaat ve yapı sektörü için büyük potansiyeller bulunduğunu belirterek, 'Rusya, zorluklarına katlanılmaya değer bir ülke, büyük fırsatlar sunuyor' dedi.

Rusya Uluslar arası Enformasyon Akademisi Direktörü Gennady I. Vorontsov da, Türk İnşaat firmalarının Rusya'da iyi referansları bulunduğunu ifade ederek '2018 Dünya Futbol şžampiyonası Rusya'da 13 kentte yapılacak. Bu kentlerde, yeni stadyum, oteller, turizm tesisleri inşa edilecek. Türk firmalar bugünden bu işlerle ilgilim iş bağlantılarını kurmaya başlamalıdırlar' diye konuştu.

Vorontsov, 'Bugün bu inşaata soyunan her işadamı, her kurum, şirket, 2018 yılında zengin olabilecek' dedi.

Bülent YOLDAşž/Sabah Emlak


Geri Dön