18 / 05 / 2024

Gerçek Otomobilcilik, otel yatırımı planlıyor

Gerçek Otomobilcilik, otel yatırımı planlıyor

Otomotiv sektöründe 34 yıl Renault, Chevrolet, Opel ve Ford bayiliği yapan Gerçek Otomobilcilik, turizme el atıyor



Kasımda İstanbul 4. Levent'te A sınıfı akıllı bina tarzında yaptırdığı Gerçek Plaza'ya taşınacak olan şirket, Darphane'de boşalacak olan ve Opel bayisi olarak bilinen mülküne ise 5 yıldızlı otel yaptıracak.

Hilton'la görüştü
Gerçek Otomobilcilik Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Sucu, turizm imarlı arsayla ilgili olarak ünlü otel zinciri Hilton'un başkan yardımcılarıyla temaslarda bulunduğunu doğruladı. Sucu, "Krizden dolayı görüşmelere ara verdik ama bu arsanın en iyi değerlendirilme şeklinin otel olacağı kanaatindeyiz" dedi.
Turizme yönelme nedenini ekonominin ihtiyaçlarına ve bölgenin turizme uygunluğuna bağlayan Sucu şunları söyledi:

Kasımda taşınacak
"Türkiye'nin 21 milyar doları bulmayan turizm gelirleri, sağlık turizmi, metropol ve şehir turizmi gibi farklı kategorilerle artırılabilir. İstanbul'da da metropol turizmi gelişmeye açık bir konu. Barbaros Bulvarı'ndaki yerimiz turizm alanı içinde ve çok değerli bir alan. 1500 metrekarelik bir yer burası. Mesela küçük bir Hilton olarak değerlendirilmesi için sonuna kadar uğraşacağız."
Gerçek Otomobilcilik, geçtiğimiz yıllarda 4. Levent-Seyrantepe bölgesinde aldığı 4-5 ayrı parseldeki arsalarını bir otomobil hipermarketine dönüştürmek için adım atmıştı. O projenin bir parçası olan Gerçek Plaza, 14 kat olarak inşa ediliyor. Şirket, toplam inşaat alanı 22 bin metrekare olan akıllı plazadaki A sınıfı boş ofisleri de şirketlere kiralamayı planlıyor. İnşaatın kasımda tamamlanması planlanıyor.

300 kişi çalışıyor
1975 yılından bu yana otomotiv sektöründe marka konumuna gelen Gerçek Otomobilcilik'te 300 kişi çalışıyor. Bünyesinde bulunan binek ve ticari araç satış ve satış sonrası bayilikleri, sigorta acentelikleri, filo ve uzun dönemli araç kiralamayla farklı alanlarda faaliyet gösteriyor.
İstanbul Barbaros Bulvarı'ndaki showroom'da Opel ve Chevrolet, Çağlayan'da ise Ford marka araçları satıyor. Aynı zamanda, Mahmutbey'deki Oto Center'ın kurucularından da olan Sefer Sucu, Gerçek Otomobilcilik'i 1983 yılında devraldı.

Milliyet


Geri Dön