Emlak Konut

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı?

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı? Soruları ev alan veya almaya hazırlanan kişiler tarafından sorulmaktadır. Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı? sorularını ev alan kişiler sıklıkla sormaktadır

Tapu işlemleri çile gibi görünse de son derece önemli bir zaman dilimini kapsar. Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı? sorularını ev alan kişiler sıklıkla sormaktadır.

İşte tapuya dair sorulan bu soruların yanıtları ve detayları…

GERÇEK TAPU NASIL OLMALIDIR?

Tapu örnekleri farklı özellikler barındırır. Tapuların arasındaki farklılığı belirleyen hususlar da; gayrimenkulün kat sayısı, kapladığı alan ve adı geçen arsada imar bulunup bulunmamasıdır. Bunun yanında tapular mavi ve pembe olmak üzere iki farklı renge ayrılmıştır. Mavi renkte olan, arsa tapusudur. Pembe renkte olan da gayrimenkulün inşaat ruhsatının alınmasından sonra kullanım alanları ve hisselerinin belirlenmiş olduğunu belgeleyen bir tapudur.

Adı geçen yapının inşaatı tamamlanıp oturma raporu alındıktan sonrada arsa hissesi olarak alınan mülk, binaya dönüştürülür ve bu durum kat mülkiyet tapusu ile resmiyete bağlanır. Bu tapu bir mülkün ulaşabileceği en net durumu belgelemektedir. Bu tapuda dairenin metrekare olarak büyüklüğü, bulunduğu kat ve kaç numarada olduğu gibi bilgiler detaylı olarak belirtilmek zorundadır.

İnşaatı yapılacak veya yapılmak üzere olan arsa üzerinde satın alınacak dairenin hissesine düşen arsa tapusu da bulunmaktadır. Bu türdeki tapular boş arsadan inşaata geçişte bir bakıma köprü niteliği görmektedir.  Bu tapu örneği, daireyi satın alacak olan kişinin yapı üzerinde ne kadar hakkı olduğunu arsa payı ve metrekare cinsinden hesaplamaktadır. Tapuda hak sahibinin yeri açık bir şekilde bellidir. Bunun yanında bu tapuya sahip olan kişiler satın almak için rahatlıkla banka kredisi kullanabilir.

EV ALIRKEN TAPUDA NE YAZMALIDIR?

Öncelikle ev alırken ruhsatsız ev almayın, deprem riskini sorgulayın, ipotek haciz kaydını sorun ve evi mutlaka görün. Ev alırken tapuda alım satım işleminizin sorunsuz şekilde gerçekleşmesini istiyorsanız bu bilgiler son derece önemlidir. Satın almayı düşündüğünüz ev hakkında aklınıza takılan herhangi bir soru olduğunda Tapu Müdürlüğü’nde giderebilirsiniz.

Ev alma hayali kuranlar sarsılacak! Konut fiyatları artık!

Ayçiçek yağı ile ilgili yeni gelişme! Artık fiyatlar!

İkinci el araba fiyatları düşer mi artar mı? Araç fiyatları düşer mi?