05 / 05 / 2024

Gergül İnşaat 2 yılda 900 konutla 300 milyon TL ciro yapacak!

Gergül İnşaat 2 yılda 900 konutla 300 milyon TL ciro yapacak!

Emlak Konut’tan kazandığı 21 dönüm arsa üzerine 316 konutluk Mavişehir Modern’i kuran Gergül İnşaat, gelecek iki yıl içinde 900 konut yapıp 300 milyon TL ciro elde edecek



Emlak Konut’tan kazandığı 21 dönüm arsa üzerine 316 konutluk Mavişehir Modern’i kuran Gergül İnşaat, gelecek iki yıl içinde 900 konut yapıp 300 milyon TL ciro elde edecek.

Emlak Konut GYO’nun İzmir’de geliştirdiği konut geliştirme kapsamında, 20 bin 955 metrekare arsa üzerine toplam 316 konutluk Mavişehir Modern’i kurmak üzere harekete geçen Gergül İnşaat, Temmuz 2010'da temel attığı projenin yüzde 80’ini yeşil alana ayırdı.

Gelecek iki yılda var olmaya devam edecekleri  İzmir  Mavişehir’de farklı projelerde 900 konut üreteceklerini açıklayan Gergül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Gültekin, Modern’i de  gelecek yılın sonuna kadar teslim aşamasına getireceklerini açıkladı.

Gergül İnşaat olarak, 20 yıldır insanı temel alan bir yaklaşım sergilediklerini belirten Gültekin, “Yaklaşımımızla, sektördeki tecrübe ve birikimlerimizin avantajı ile bölgeye uygun projeler üretmeye ve konut ihtiyacını, uygun alanlarda, doğru proje, doğru üretim ve uygun finansal çözümlerle karşılamaya devam edeceğiz. Önümüzdeki 2011 ve 2012 sürecinde de yaklaşık 900 konut üreterek, 300 milyon TL. ciro hedefine ulaşmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Gültekin, 20 bin 955 metrekare üzerinde tasarladıkları projenin 10 blokta toplamda 316 daireden oluştuğunu belirterek, ödeme imkanları hakkında konuştu. Gürültü ve karmaşadan uzak ama ulaşım akslarına yakın bir şekilde konumlandırdıkları projede dört tip daire seçeneğinin bulunduğunu, fiyatların da 186 bin TL'den başladığını ifade eden Gültekin,  120 ayı bulan ödeme planları olduğunu kaydetti. Dairelerin aydınlık ve fonksiyonel bir yaşam alanı yaratmak doğrultusunda projelendirildiğini vurgulayan Gültekin, mutfakların modern ankastre ürünlerle donatılmış olarak teslim edildiğini dile getirdi.

Ulaşım akslarına yakın
Projenin ulaşım akslarına yakınlığına dikkat çeken Gültekin, İzmir Çevreyolu ve Metro İstasyonu'na yakın Mavişehir Modern'in aktivite ve alışveriş merkezlerine de yürüyüş mesafesinde olduğunu kaydetti. Projeyi, "Çevredeki yoğun ve yüksek katlı toplu konut projelerinden, kaliteli ve modern mimarisi, işlevsel iç mekan çözümleri, depreme dayanıklı az katlı yapısı ve peyzajı ile farklılaşıyor" sözleriyle nitelendiren Gültekin, Emlak Konut GYO ile birlikte geliştirdikleri projede yer alan sosyal alanları da şöyle anlattı: "Arsanın yüzde 80'ini yeşil alana ve sosyal donatılara ayırdık. Yürüyüş ve koşu parkurları, spor alanları, açık yüzme havuzları, süs havuzları ve çocuk oyun alanları bulunuyor.

Ekonomi ve sektör değerlendirmesi:
2007 ile 2009 periyoduna baktığımızda, küresel krizle birlikte inşaat sektörü de Türkiye'de oldukça durağan bir dönem geçirdi. 2010 yılı bu açıdan iyi başladı ve beklentiler de bu yöndeydi. Bu olumlu durum yılın sonuna doğru iyileşerek devam etti. Yılın son çeyreği, en verimli dönemi oldu. Biz Gergül İnşaat olarak, global ekonomik krizin tüm sektörleri etkilediği dönemlerde bile yatırım ve inşaat çalışmalarımızı araklıksız sürdürdük ve projelerimize de hız kesmeden devam ettik. 2010 yılı bizim için başarılı bir yıl oldu.  Önümüzdeki 2011 yılının daha da iyi olacağını düşünüyoruz. 2011 yılı seçim yılı olması ve gayrimenkule yatırım yapacakların belirsizlik ortamından hoşlanmamasına rağmen, sektör açısından hareketli ve çok daha iyi bir yıl olacağına inanıyoruz.

 


Geri Dön