01 / 05 / 2024

Geri Dönüştürülebilir TUNEX yapı malzemeleri kategorisinde birinci!

Geri Dönüştürülebilir TUNEX yapı malzemeleri kategorisinde birinci!

Geri Dönüştürülebilir TUNEX / DKM Uluslararası Sürdürülebilir Yapılar Sempozyumu'nda (International Sustainable Buildings Symposium-ISBS) birinci seçildi.



Bir Avrupa Birliği projesine göre oluşturulan “Uluslararası Sürdürülebilir Yapılar Sempozyumu (International Sustainable Buildings Symposium-ISBS)”nun dördüncüsü, 18-20 Temmuz 2019 yılında Dallas-Teksas/Amerika Birleşik Devletleri’nde,  Ankara  Üniversitesi-Gazi Üniversitesi-Texas Tech Üniversitesi-Texas A&M Commerce Üniversitesi konsorsiyumunda, Amerikan Mimarlar Enstitüsü (American Institute of Architects-AIA Dallas) ve ABD Yeşil Binalar Derneği (U.S. Green Building Council- USGBC) işbirliğinde düzenlenecek. DKM İnşaat ve Danışmanlık San. Tic. A.Ş. Genel Müdürü Sn. C. Volkan Dikmen de sunumlarıyla sempozyumda bulunacak.

Ses ve Isı Yalıtım Malzemesi Üretim Projesinin Temel Değerleri

Yarışmanın jürisi Texas Tech Üniversitesi, Texas A&M Commerce Üniversitesi, Amerikan Mimarlar Enstitüsü ve ABD Yeşil Binalar Konseyi, Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nin kent ve yapı uzmanlarından meydana geliyor. Jüri yarışma kapsamında bulunan her kategoriyi kendi içerisinde değerlendiren projeleri; kent vizyonlarında bulunan yeri, küresel ölçekte gerçekleştirilen diğer projelerle kıyaslama, sürdürülebilirlik, etkin ve verimli çalışma, çevresel hassasiyet, uygulanabilirlik, tasarım, şehre ve topluma katacağı değerler, uygulama biçimleri, ortaklık/paydaşlık yapısı ve yeni getirilen yaklaşımlarla ilgili yaklaşımlarla ilgili araştırmalar yapıldı. 

Sürdürülebilir Yapı Malzemesi Olarak Geri Dönüştürülebilir TUNEX

Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Texas Tech Üniversitesi, Texas A&M Commerce Üniversitesi, Amerikan Mimarlar Enstitüsü ve ABD Yeşil Binalar Konseyi’nden kent uzmanlarla ilgili oluşturduğu yarışma jürisinin aldığı karar doğrultusunda Geri Dönüştürülebilir TUNEX - Atık Kauçuktan Yangına Mukavim Ses ve Isı Yalıtım Malzemesi Üretim Projesi (DKM İnşaat ve Danışmanlık San. Tic. A.Ş.) Sürdürülebilir Yapı Malzemeleri Kategorisinde birinci seçildi.


Geri Dön