28 / 04 / 2024

Prens Edward, Türkiye'nin ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemini inceledi!

Prens Edward, Türkiye'nin ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemini inceledi!

Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Edward, Türkiye'nin ilk ve ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemi projesi kapsamında sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.



Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Edward, 2020 senesinde Newton Prize ödülünü alan ve Hacettepe Üniversitesinde hayata geçirilen ilk geri dönüştürülebilir konut sistemi projesi kapsamında devam eden çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Prens Edward Hacettepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne ziyaret gerçekleştirdi. Prens Edward'da British Council Türkiye Direktörü Gill Caldicott ve Birleşik Krallık'ın  Ankara  Büyükelçisi Jill Morris eşlik etti.

Prens Edward, Türkiye nin ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemini inceledi!

Prens Edward ve beraberindeki heyeti, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran ve proje yürütücüsü olan Hacettepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Şahmaran ağırladı.

Prens Edward, 2020 senesinde Newton-Katip Çelebi Fonu'nun uluslararası Newton Prize ödülünü almaya hak kazanan ve Hacettepe Üniversitesinde sürdürülen "Düşük Maliyetli Konutlar İçin Yeşil Yapısal Bileşenlerle Lego Sistemi" projesi kapsamında devam eden çalışmaları yakından inceledi.

Prens Edward, Türkiye nin ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemini inceledi!

Türkiye ve Birleşik Krallık yükseköğretim kurumları arasındaki ortak araştırmaların bir örneği olan projeyi yerinde gören Prens Edward, geliştirilen yenilikçi ve çevreci inşaat süreçlerine dair proje ekibinden bilgi aldı.

Prens Edward, proje ekibinde aktif olarak görev alan deprem bölgesinden öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güran, Prens Edward'a üniversitenin sembol heykelini takdim etti.

Prens Edward'a, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadire Şule Atılgan kendi eseri olan "Muşkili Mita'nın gülleri" adlı tablo hediye etti.

Prens Edward, Türkiye nin ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemini inceledi!

PROJE HAKKINDA

Bradford Üniversitesinden Prof. Ashraf Ashour VE Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Şahmaran ortaklığında, Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketi öncesinde Newton-Katip Çelebi Fonu'nun desteğiyle geliştirilen proje yöntemi, deprem bölgelerindeki mağdurlar yararına geliştirilen yeşil, düşük maliyetli ve yeniden kullanılabilir evlerin inşasında uygulandı.

Depremden etkilenen kentlerden gelen lisansüstü öğrencileri de destek olarak deprem bölgesinde örnek teşkil edecek ilk çevre dostu binanın inşa edilmesine katkı verdi.

Newton-Katip Çelebi Fonu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve British Council'ın 2014 yılından beri, Türkiye ve Birleşik Krallık arasında bilim ve teknoloji alanında akademik işbirliklerini desteklemeyi ve yaygınlaştırmayı hedefliyor.

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı zammı için 3 yeni formül! Emeklilere seyyanen zam var mı? 

ING’den KOBİ’lere dev kamyanya! Nakit ihtiyacı olan şahıs işletmelere düşük faizli, masrafsız kredi!

Elektrikli Corsa'ya bu ay mini zam geldi! İşte Opel Corsa-e Eylül 2023 fiyatları!


Geri Dön