28 / 04 / 2024

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı zammı için 3 yeni formül! Emeklilere seyyanen zam var mı? 

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı zammı için 3 yeni formül! Emeklilere seyyanen zam var mı? 

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı zammı için 3 yeni formülün masada olduğu iddia edildi. Peki emeklilere seyyanen zam var mı? Emekliler acil bakın...



Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gündemden düşmeyen SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı zammı için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyareti dönüşünde uçakta basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplamış ve emeklilerle ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında ayrıca emeklileri memnun edecek adımlar atacaklarını da söylemişti.

Sabah'tan Faruk Erdem imzalı habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündemden düşmeyen emekli maaşları için yeni düzenleme talimatını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e iletti ayrıca AK Parti grubu da Meclis'e gelecek düzenleme için düğmeye bastı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, bu noktada başta en düşük aylıklarda olacak şekilde emekliler için bir ara zam formülü masaya geldi. Paylaşılan bilgilere göre, önümüzdeki Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu senenin 2. yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam, memur emeklileri de toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı alacak.

Fakat yine paylaşılan detaylara göre, emekliler için bir iyileştirme de gündeme geldi. Söz konusu bu iyileştirme Ocak artışıyla beraber yapılabileceği gibi, öncesinde de hayata geçirilebilir.

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı zammı için 3 yeni formül! Emeklilere seyyanen zam var mı? 

EMEKLİ MAAŞLARINDA 1. FORMÜL: SEYYANEN ZAM OLABİLİR

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, emekli maaşlarında gündeme gelen formüllerden bir tanesi seyyanen artış. Özellikle 7 bin 500 liranın altında maaş alanlar başta olacak şekilde belirlenecek bir miktar ile seyyanen artış yapılabilir.

EMEKLİ MAAŞLARINDA 2. FORMÜL: ENFLASYON ÜZERİ ARTIŞ

Yine paylaşılan detaylara göre, emekli maaşlarında seyyanen artış dışında gündeme gelecek bir başka formül de refah payı verilmesi. Yani söz konusu maaşlara enflasyonun üzerinde bir oransal artış yapılması.

EMEKLİ MAAŞLARINDA 3. FORMÜL: YENİ TABAN MAAŞ

Aktarılan detaylara göre, emekli maaşlarında bir başka formül de taban maaşın yeniden belirlenmesi. Verilen bilgilere göre, Nisan ayında yapıldığı gibi bir ara formül ile taban maaş yükseltilebilir. Söz konusu bu durumda düşük maaş alanlar için yeni bir seyyanen artış da gündeme gelmiş olur.

Emlak Konut GYO, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Denizli'deki 19 arsayı satıyor! En ucuzu 2 milyon TL! 

Uygun fiyata ev ve iş yeri arayanları müjde!  TOKİ  43 ilde konut, 17 ilde iş yeri satacak! İşte başvuru tarihi...

Emeklilere 100. yıl Cumhuriyet ikramiyesi verilecek mi? 29 Ekim'de emekli ikramiyesi hesaplara yatacak mı?


Geri Dön