30 / 04 / 2024

Emeklilere 100. yıl Cumhuriyet ikramiyesi verilecek mi? 29 Ekim'de emekli ikramiyesi hesaplara yatacak mı?

Emeklilere 100. yıl Cumhuriyet ikramiyesi verilecek mi? 29 Ekim'de emekli ikramiyesi hesaplara yatacak mı?

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel emekli vatandaşlara ikramiye konusu gündemde konuşulmaya devam ediyor. Peki, Emeklilere 100. yıl Cumhuriyet ikramiyesi verilecek mi? İşte detaylar...



Milyonlarca emeklinin gözü kulağı yetkililerden gelecek habere çevrildi. Emekli vatandaşları kapsayan 100. yıl Cumhuriyet ikramiyesi ile ilgili sorular peş peşe geliyor. Emekliler üçüncü ikramiyenin verilip verilmeyeceğini merak ediyor.

Bilindiği üzere emeklilere senede 2 defa maaş ikramiyesi veriliyor. Bu sene Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel emeklilerde 3. ikramiye beklentisi oluştu. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uzmanlarının üçüncü emekli ikramiyesi hazırlığında olduğu öğrenildi. 

2023 yılı Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla bayramlarda ödenen ikramiyelerden hariç, tek seferlik bir üçüncü ikramiye ödenmesi bekleniyor. 

Emekliler, "Emeklilere 100. yıl Cumhuriyet ikramiyesi verilecek mi? 29 Ekim'de emekli ikramiyesi hesaplara yatacak mı?" sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...

Emeklilere 100. yıl Cumhuriyet ikramiyesi verilecek mi? 29 Ekim de emekli ikramiyesi hesaplara yatacak mı?

100. YILA ÖZEL EMEKLİ İKRAMİYESİ VAR MI?

Milliyet'te yer alan detaylara göre, emeklilere seyyanen bir zam mı yapılacak yoksa ikramiye mi verilecek sorusu gündemde konuşulmaya devam ediyor. Tüm olasılıklar masaya yatırılırken ilgili bakanlıklar bu durumu istişare ediyor, durum analizi yapılıyor.

Geçtiğimiz hafta AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’den konuya dair açılama geldi. Kısa zamanda Meclis gündemine gelmesini bekliyoruz diye belirten Güler, özellikle ciddi bir çalışma var vurgusu yaptı. Düzenlemenin Ekim ya da kasım ayı gibi TBMM’ye gelebileceğini kaydetti. 

Emeklilere 100. yıl Cumhuriyet ikramiyesi verilecek mi? 29 Ekim de emekli ikramiyesi hesaplara yatacak mı?

GÖZLER MECLİS'E DÖNDÜ

Emeklilerin gözü yapılan açıklamadan sonra 1 Ekim’de açılan Meclis’in ardından düzenlemeye çevrilmiş olacak. Birçok düzenlemenin ekim ayında Meclis gündemine gelmesini bekleniyor. Ekim’in üçüncü haftasında kanuni düzenlemeler olacak. 3. haftasında bütçe maratonu başlıyor. Aralık ayı sonrası parlamenterleri yoğun mesai bekleyecek.

Emeklilere 100. yıl Cumhuriyet ikramiyesi verilecek mi? 29 Ekim de emekli ikramiyesi hesaplara yatacak mı?

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR?

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ emekli ikramiyelerine ilişkin açıklama yaptı.

Dağ, 29 Ekim tarihinde emeklilere 5 bin TL ikramiye verilip verilmeyeceğine ilişkin sorulan soruya, çalışmaların hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmediğini ancak, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bu konuda hem emeklilerin gelen taleplerini karşılamak için çalışmalarını hızla yaptıklarını belirtti.

Bank of America emin şekilde yeni dolar tahminini açıkladı! 2024'e girmeden bu rakam görülecek!

TOKİ 400 milyon TL'lik dev projesi için düğmeye bastı! Kapadokya'ya 470 yeni konut geliyor!

Öğrencilere güzel haber: 10 GB ücretsiz internet ekimde kullanılacak!


Geri Dön