29 / 04 / 2024

Emeklilere 100. yıl ikramiyesi verilecek mi? İşte masadaki formüller...

Emeklilere 100. yıl ikramiyesi verilecek mi? İşte masadaki formüller...

Emekli vatandaşlar maaş iyileştirmesi beklerken Türkiye Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle 29 Ekim'de bir seferlik ikramiye verilmesi de gündemde yerini alıyor. Peki, masadaki formüller neler? İşte detaylar...



Emekli vatandaşlar maaşlarına gerçekleştirilecek iyileştirmeyi heyecanla beklerken, milyonlarca kişiye Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle 29 Ekim'de bir seferlik ikramiye verilmesi konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca emeklinin maaşlarının iyileştirilmesi için talimatta bulundu. Düzenlemenin gelecek zamanlarda netlik kazanması beklenirken, emekli vatandaşlara bir seferlik ikramiye verilmesi gündemde yer alıyor. 

Kulislerde Cumhuriyet'in 100. yılına özel emekliye bayram ikramiyelerinin yanında 3'üncü ikramiye verileceği konuşuluyor.

Emeklilere 100. yıl ikramiyesi verilecek mi? İşte masadaki formüller...

HÜKÜMET EMEKLİLER İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

CNNTürk'te yer alan detaylara göre, Ekimde Meclis'in açılmasıyla birlikte emekli maaş zammı öncelikli ele alınacak konular arasında ilk sırada yer alacak. Öte yandan emekliye zammın yanında bir de ikramiye müjdesi geliyor.

EMEKLİ İÇİN KONUŞULAN İKRAMİYE MİKTARI NE KADAR?

2023 yılı Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla bayramlarda saülanan ikramiyelerden hariç, bir üçüncü ikramiye ödenmesi gündemde yer alıyor. Bir defaya mahsus ödenecek ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar devam ederken, ilk olarak masaya 5.000 TL ikramiyenin rakamının geldiği konuşuluyor. Açıklamanın çalışmanın tamamlanmasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

RAHATLIK SAĞLAYABİLİR

İkramiye çalışmalarına dair CNN Türk'e konuşan ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi, "Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. Bu gerçekten kendi başına oldukça önemli bir nokta" dedi.

Bu süreç içerisinde enflasyon karşısında durumun ortada oluğunu belirten Develi, "Böyle bir ikramiye konuşuluyor. Bunu yerinde buluyorum" diye belirtti.

Toplamda 15 milyon emeklinin olduğunu söyleyen Develi, "Bunun bütçeye getireceği yükü de bir taraftan konuşmak gerek.

Tüm bunlara rağmen şu anda enflasyon karşısında geliri azalan kesim var. Bunların desteklenmesi lazım. İlave ikramiyeler enflasyona karşı korunmada rahatlık sağlayabilir."diye ifade etti.

Emeklilere 100. yıl ikramiyesi verilecek mi? İşte masadaki formüller...

EMEKLİ MAŞ ZAMMINDA SON GELİŞMELER

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 'En düşük emekli maaşı' için çalışmaların başlatıldığını doğrularken konuya ilişkin yeni bir açıklama da Ak Parti'den geldi.

AK Parti'nin TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, planlanan emekli zammı için bütçe dengesini bozmadan, bu imkanları nasıl sağlayabiliriz, ciddi nitelikli bir çalışma yapılıyor diyerek, "Ekim veya kasım ayı içeresinde tamamlanıp Meclise intikal ederse biz de bu konuda hızlı bir çalışmayı ortaya koyacağız. Hazine ve Maliye ile Çalışma Bakanlığımız bu konuda büyük bir gayret gösteriyor." dedi.

Araba alacaklar hemen bu fiyatlara göz atın: En ucuz sıfır otomobiller tek tek açıklandı! Opel, Fiat, Renault...

Altın yatırımcıları dikkat! Uzman isim uyardı, elinde para olan tereddüt etmesin alsın! Altın bugün ne kadar?

SSK ve BağKur emeklilerine ne kadar zam gelecek? Maaşı 7 bin 500 TL ve üzeri olanlara zam şoku! Hemen bu rakama bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön