28 / 04 / 2024

Emeklilerin gözü 100. yıl müjdesinde!

Emeklilerin gözü 100. yıl müjdesinde!

Emeklilerin gözü kulağı bu haberde, Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi? İşte tüm emeklileri ilgilendiren merak edilen detaylar...



Türkiye gündeminde milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir süreç olan emekli ikramiyeleri konusu yoğun gündem sürecinde birinci sırayı alıyor. Cumhuriyet Bayramı Emekli ikramiyesi yani 3. emekli ikramiyesi milyonlarca emeklinin merak konusu. Şimdi gözler 3. emekli ikramiyesiyle ilgili bugün toplanacak olan Kabine Toplantısı'nda. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi?

Emekli Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi yani emekli 3. ikramiyesi verilecek mi? Milyonlarca emekli Cumhuriyet'in 100. yılının kutlanacağı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde merak edilen konular arasında. Milyonlarca emekliye Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi? İşte detaylar...

EMEKLİ İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Emeklilere bilindiği üzere Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı'nda olmak üzere yılda 2 defa 2 bin lira emekli bayram ikramiyesi ödeniyor. Öte yandan yer alan bilgiye göre, Cumhuriyet'in 100. yılına özel, tek seferlik emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ikramiye verilmesiyle ilgili çalışma sürdürülüyor.

Habertürk'te yer alan bilgiye göre; yetkililer mevcut iddiaları değerlendirerek, emekli ikramiyesinin şu anda gündemde olmadığını bildirdi.Ayrıca,ikramiyeyle ilgili çalışma yapıldığı bilgisine ise resmi makamlardan doğrulama gelmedi. Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yaptğı açıklamada emeklilere 5 bin TL 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ile ilgili olarak "Tarih vermek benim bulunduğum pozisyon doğrultusunda doğru değil. Ne tür bir aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Fakat Hazine ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Maliye Bakanlığımız, bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki konuyu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. Bu konudaki çalışmalar inşallah nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır." dedi.

Emeklilerin gözü 100. yıl müjdesinde!

İKRAMİYE RAKAMI NE KADAR?

Emekliler için en önemli ve tek bir gelir olan emekli ikramiyesi bayram tarihlerinin yaklaşmasıyla beraber araştırılmaya başlandı. Geçtiğimiz sene bin yüz lira olarak yatırılan emekli ikramiyesi bu yıl ise iki bin lira olarak yatırılmaya başlandı.

 

Emeklilerin heyecanlı bekleyişi: Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak

Emekliye 20 bin TL verme kararı alacaklar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön