27 / 04 / 2024

Bank of America emin şekilde yeni dolar tahminini açıkladı! 2024'e girmeden bu rakam görülecek!

Bank of America emin şekilde yeni dolar tahminini açıkladı! 2024'e girmeden bu rakam görülecek!

Bank of America (BofA) dolar için yıl sonu tahmini paylaşarak faiz karayla ilgili öngörülerini açıkladı. İşte Türkiye ekonomisine dair son tahminler...



BofA'dan emin bir şekilde yıl sonu dolar tahmini geldi. Doların yıl sonunda geleceği rakamı açıklayan Bank of America Merkez Bankası'nın faiz kararı ile ilgili de öngörüsünü açıkladı.

BOFA'DAN YENİ DOLAR TAHMİNİ!

BofA, yıl sonunda doların 30 TL olacağını politika faizlerinin de gelecek yıl yüzde 45 seviyesini göreceğini açıkladı.

Türl Lirası'nda düzenli bir değer kaybı beklediklerini açıklayan BofA’nın 2023 son çeyrek için dolar/TL tahmini 30 TL seviyesi olarak açıkladı. Bankanın dolar/TL kuruna ilişkin tahmini 2024 ilk çeyrek için 32 TL, ikinci çeyrek için 35 TL, üçüncü çeyrek için 37 TL seviyesinde oldu.

Bank of America emin şekilde yeni dolar tahminini açıkladı! 2024 e girmeden bu rakam görülecek!

ZİRVE FAİZ TAHMİNİ!

BofA’nın Merkez Bankası (TCMB) politika faizinde zirve tahmini ise yüzde 45 olarak açıklandı. Açıklanan Raporda, “TCMB muhtemelen fiyatlanandan daha fazla faiz artırımı yapacak” ifadelerine yer verildi.

Ekonomiye dair risklerin sıralandığı raporda ayrıca yükselen petrol fiyatlarının cari açık konusundaki riskleri artırdığı, TCMB üzerindeki faiz baskısının da yükseleceği belirtildi.

Bank of America emin şekilde yeni dolar tahminini açıkladı! 2024 e girmeden bu rakam görülecek!

TÜRKİYE EKONOMİSİNE YÖNELİK TAHMİNLER!

BofA tarafından açıklanan raporda Türkiye ekonomisine yönelik kritik değerlendirmeler yer aldı. Rapora göre brent petrolün fiyatı son üç ayda yüzde 27 arttı ve kış aylarında da petrol fiyatlarının yüksek seviyelerde kalacağını öngörülüyor.

Yüksek petrol fiyatı sadece yüksek enflasyon anlamına gelmediği belirtilen raporda Aynı zamanda Merkez Bankası’nın rezerv biriktirmeye istekli olması halinde açığın düzeltilmesine yardımcı olmak için iç talepteki yavaşlamanın daha keskin olması gerekeceği anlamına geldiği belirtildi. 

Açıklanan raporda Merkez Bankası’nın bu kış olmasa da yerel seçimlerden sonra faiz artırma yönünde daha fazla baskı altında kalabileceği belirtildi. Bu nedenle 2024 yılındaki yüzde 45’lik nihai faiz oranımızda yukarı yönlü risk görülüyor.  Uzun vadeli cari açık bazlı modeline göre, TL ciddi oranda aşırı değerlendiğine değinildi. 

27 Eylül 2023 euro fiyatı! Euro/TL bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira?

1 dolarınız varsa bile dikkat! Dolar/TL bugün ne kadar? 27 Eylül Çarşamba dolar kaç lira?

Geri Dön