04 / 05 / 2024

Geri sayım başladı! Sözleşmeli personele kadro müjdesi!

Geri sayım başladı! Sözleşmeli personele kadro müjdesi!

Kamuda sözleşmeli personel olarak çalışan, 600 bin kişiyi kapsayan düzenleme için hazırlıkların bu ay içinde tamamlanması ve ekim ayında Meclis gündemine gelmesi bekleniyor..



Geçen  sene gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerindeki en önemli gündem maddelerinden biri de kamuda çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesiydi.

Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ile aynı işi yapanlar arasındaki ücret farkının ortadan kaldırılması, özlük haklarının eşitlenmesi hedefleniyor.

ÇALIŞMA 600 BİN KİŞİYİ KAPSIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde sözleşmeli çalışanlar ile ilgili yaptığı açıklamada, ele alınacak ilk dosyanın bu olduğunu ve isteğe bağlı olarak kadro hakkı sağlanarak bazı haklardan mahrum kalanların haklarını vereceklerini belirtmişti.

Konuyla ilgili çalışmayı yürütmesi için bakanlıkta özel bir ekip kurulmuştu.

Bakanlık tarafından kurulan ekip düzenlemeye son şeklini vermek üzere. Hızla devam eden çalışmanın tamamlanmasıyla kamudan kadroya geçişte şartlar da netleşmiş olacak. Kamuda yaklaşık olarak 600 bin sözleşmeli personel bulunuyor.

Kadro çalışmalarının belli bir dönemde işe başlayanları veya belli kurumlarda olanları kapsayabileceği dile getiriliyor. Fakat, düzenleme taslağı Meclis'e geldikten sonra yapılacak çalışmayla kadronun kapsam ve içeriği netleşmiş olacak.

Geri sayım başladı! Sözleşmeli personele kadro müjdesi!


Geri Dön