Ekonomi

GİB açıkladı! Deprem bölgesindeki mükelleflerin teminat verme süreleri uzatıldı...

GİB, deprem nedeni ile mücbir sebep ilan edilen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ve Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükelleflerin teminat verme sürelerini 2 Aralık 2024 tarihine kadar uzattığı açıklandı.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), deprem nedeni ile mücbir sebep ilan edilen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ve Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükelleflerin teminat verme sürelerini 2 Aralık 2024 tarihine kadar uzattığını duyurdu.

haber7.com'da yer alan içeriğe göre; Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklama kapsamında,  Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Deprem nedeniyle mücbir sebep ilan edilen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ve Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler ile bu il veya ilçelerde mükellefiyet kaydı bulunmayıp, söz konusu yerlerde bulunan meslek mensupları ile arasında deprem tarihi itibarı ile Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi bulunması nedeninden dolayı mücbir sebep kapsamında değerlendirilen mükelleflerden, 531 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin 7 nci maddesinin (1) numaralı fıkrasının (a) bendi uyarınca 6/2/2023 tarihinden önce lisans almış ve teminat verme süresi bu tarihten sonra sona eren mükellefler ile (b) bendi kapsamındaki mükelleflerin teminat verme süreleri 02/12/2024 (bu tarih dahil) tarihine kadar uzatılmıştır. "

 

GELİR BAŞKANLIĞI İDARESİ NE İŞ YAPAR?

Genel itibari ilr Gelir İdaresi Başkanlığı, devletin kamu harcamalarını karşılamak amacıyla topladığı gelirlerin tarh, tebliğ, tahakkuk ve tahsili gibi vergilendirici işlemleri yürütmekle görevlidir. Gelir İdaresi Başkanlığı Portalı; e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Serbest Meslek Makbuzu, e-Müstahsil Makbuzu ve e-Bilet gibi e-Dönüşüm uygulamalarını dijital alanda kullanabilme imkanı sunan resmi bir portaldır. GİB Portalı fatura oluşturma, kesme gibi temel işlemler için cevap alabileceğiniz bir uygulamadır.

GİB açıkladı! Deprem bölgesinde mücbir sebep hali uzatıldı...

Tapu sahipleri aman dikkat! İşte GİB Emlak vergisi 1. ve 2. taksit ödeme tarihleri 2024! 

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV ödemesi için GİB mesaj göndermeye başladı...

GİB'den yeniden değerleme oranı açıklaması!