19 / 05 / 2024

GİB KMBS nedir?

GİB KMBS nedir?

Vergi mükelleflerinin, Başkanlık tarafından açıklanan bilgilerin kullanıcılara otomatik bildirimle iletilmesi ve/veya sistem kullanıcılarının sorgulama yaparak cevap almasını sağlayan GİB KMBS nedir? GİB KMBS numarası kaçtır?



GİB KMBS nedir?

GİB KMBS; Gelir İdaresi Başkanlığı Kısa Mesaj Bigilnedirme Servisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu servis sayesinde vergi mükellefleri borcu olup olmadığını kısa mesaj ile sorgulayabiliyor.


Gelir İdaresi Başkanlığı KMBS servisi ile ilgili olarak resmi internet sayfasında şu açıklamalara yer veriyor:


"Gelir İdaresi Başkanlığı Kısa Mesaj Bigilnedirme Servisi GİB KMBS;Başkanlığımız tarafından açıklanan bilgilerin kullanıcılara otomatik bildirimle iletilmesi ve/veya sistem kullanıcılarının sorgulama yaparak cevap alması şeklinde hizmet verilmesidir.


Bu projenin amacı, Başkanlığımız tarafından üretilen bilgilerin kamuoyuna daha hızlı ulaştırılması, veri dağıtım çeşitliliğinin arttırılması, insan gücü ve kaynak kullanımında tassarruf sağlanmasıdır. Bu sayede Mükelleflerimizle Başkanlığımız arasında daha etkin bir bilgi alışveriş köprüsü kurulması ve vergiye gönüllü uyum sürecine katkı sağlanması planlanmaktadır.


GIB KMBS Servisinden avea , Turkcell ve vodafone aboneleri faydalanabilir."


GİB KMBS sorgulama..


Vergi borcu sorgulama..

BORÇ boşluk, TCK no. boşluk, Nüfus Cüzdanı Seri-Sıra No boşluk, Anne kızlık soyadı ilk iki karakteri yaz, "1189"a gönder.


Örnek:

BORC *********** K11516789 HA


Ölüm halinde vergi borcu silinir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön