05 / 05 / 2024

Gıda fiyatlarına kuraklık dopingi! En çok etkilenecek ürünler peş peşe açıklandı! 

Gıda fiyatlarına kuraklık dopingi! En çok etkilenecek ürünler peş peşe açıklandı! 

Tarımsal kuraklığın ilk etapta hububat ürünlerini etkilemesi beklense de sebze ekim alanlarını daraltması, meyve ve hatta bal üretiminde de rekolteyi azaltıp, gıda enflasyonunu tırmandırması öngörülüyor. İşte ayrıntılar...



Ocak ayının sonuna gelinmesine karşın beklenen yağışların görülmemesi ülke genelinde hububattan sebze ve meyveye kadar pek çok ürünün rekoltesinde düşüş tehlikesini gündeme getirdi. 

Kuraklığın arı kolonilerine verdiği zarar sebebiyle bal üretiminin de olumsuz etkilenmesi, mazot fiyatlarının ardından kuraklığın da etkisiyle bal fiyatlarında yeni yükselişler olacağı öngörülüyor.

Gıda fiyatlarına kuraklık dopingi! En çok etkilenecek ürünler peş peşe açıklandı! 

Her geçen sene tarımsal kuraklığın daha da derinleştiğine dikkat çeken çiftçi birlikleri, beklenen yağışlar gelse de yetersiz kalabileceğine, unun da zaten yüksek olan gıda enflasyonunu tetikleyerek fiyatları daha da yükselteceğine vurgu yaptı. 

İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön